Una delegació de l’STEI Intersindical hem assistit aquest cap de setmana a l’Escola sindical organitzada per la Confederació Intersindical, de la qual en formam part, i dels companys i companyes de SUATEA (Astúries).

El divendres capvespre es varen dur a terme dos tallers: un de ciberactivisme i xarxes socials a l’àmbit sindical, i l’altre de llenguatge inclusiu.

La jornada matinal del dissabte es va dedicar a debatre sobre l’Euro com un aspecte fonamental del panorama europeu actual i amb fortes repercussions en la vida de la gent. Dos ponents ens varen exposar els pros i contres de la moneda única europea.

A la tarda, el debat es va centrar en la Renda Bàsica Universal, també amb arguments a favor i en contra sobre un tema que afecta milers de persones en risc d’exclusió i a les alternatives que des del sindicalisme i des d'una òptica feminista es poden donar.

Uns quants membres de la delegació de l’STEI Intersindical, juntament amb altres companys i companyes sindicalistes d’altres territoris de l’Estat, ens desplaçàrem, el divendres a la tarda, a Oviedo per a participar a la manifestació i concentració de protesta contra els Premis Princesa de Asturias, especialment enguany que s’ha atorgat el premi de la concòrdia a la Unió Europea, que està duent una política nefasta amb els refugiats. En aquest acte de protesta, vàrem exhibir cartells a favor de la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i de la democràcia.