Instruccions de principi de curs 17-18: l’STEI reivindica el compliment de l’Acord marc a la Mesa sectorial

L’únic punt a tractar en l’ordre del dia ha estat el de les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres docents per al curs 2017-2018

Horari lectiu a secundària

L’STEI ha formulat, en primer terme, la qüestió sobre quin ha estat el criteri per a la determinació de les quotes per a l’horari lectiu del professorat de secundària. Per part nostra hem reclamat una vegada més que, tenint en compte que el curs 15-16 l’horari lectiu era de 20 hores i el curs 16-17 ha estat de 19 hores, tal com recull l’Acord marc per al curs 2017-2018, els horaris de secundària, del professorat tècnic de FP i dels ensenyaments de règim especial s’han de confeccionar a partir de les 18 hores lectives.

Tal com recullen les instruccions per al proper curs, les quotes a secundària s’han d’elaborar a partir de les 18 hores amb alumnes; qui faci més hores, tendrà la corresponent compensació en el seu horari (CHL). El concepte “hores amb alumnes” fa referència a sessions de classe, impartició de suports i tutoria.

També hem plantejat qüestions en relació a la reducció de les ràtios per a la vigilància durant el temps d’esplai en els centres.

L’STEI ha reclamat que la informació que s’envia per part dels sindicats arribi a tot el col·lectiu docent.

La Direcció General de Planificació i Centres ha informat que l’increment de professorat des del mes de setembre fins a dia d’avui en el cos de mestres ha estat de 50 persones, en aplicació de l’Acord marc i per a donar resposta a les ràtios dels centres. Per al proper curs en el cos de mestres serà al voltant de 80 persones. A secundària i a la resta de cossos, en aplicació de les mesures de l’Acord marc, l’increment serà de prop de 70 professors per al proper curs.

Reducció per a majors de 55 anys a secundària

La Direcció General de Planificació també ha exposat que s’està negociant amb la Conselleria d’Hisenda la possibilitat de reduir fins a 2 hores lectives l’horari de secundària per al curs 17-18, una proposta reivindicada per l’STEI, amb l’objectiu d’arribar a les mateixes opcions de reducció de jornada que té el personal del cos de mestres.

Quotes per al curs 2017-2018 per a primària i vigilància de patis

En compliment d’una reclamació de l’STEI Intersindical, aquest proper curs es farà una millora de la plantilla de primària. Pel que fa a disseny de les quotes per als centres d’infantil i primària, des de l’STEI hem demanat que les quotes no es facin a partir de 25 hores sinó a partir de 24.

Pel que fa a la reducció de les ràtios per a la vigilància en temps d’esplai, des de la Direcció General de Planificació ens han comunicat que respon a una recomanació d’Inspecció Educativa.

Altres informacions d’interès

Una altra informació important és que el professorat que el proper curs canviï d’illa no s’haurà de desplaçar al centre anterior per a realitzar les proves del mes de setembre.

Instruccions principi de curs per a adults i escoles oficials d’idiomes

També cal destacar que tant els centres d’educació d’adults com les escoles oficials d’idiomes tendran les seves pròpies instruccions específiques de principi de curs.

 

Palma, 9 de juny de 2017

Secretaria d’Ensenyament Públic