Inspector visita els centres educatius per controlar l'acció "Abraça i enllaça el teu centre"

L’STEI DENUNCIA L’INTENT REPRESSOR DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS QUE S’ADHERIREN A L’ACCIÓ “ABRAÇA I ENLLAÇA EL TEU CENTRE” DE DIA 13 DE DESEMBRE

 

Un nou intent d’intimidació als centres educatius que mostraren el seu rebuig a les polítiques educatives dia 13 de desembre amb l’acció “Abraça i enllaça el teu centre” l’hem vist amb la visita d’un inspector de Conselleria especialment designat per a aquesta tasca.

Els centres que participaren a l’esmentada acció de protesta reben la visita d’un inspector de Conselleria, que no és el propi del centre, que es presenta com “l’inspector dels expedients disciplinaris”. La visita té com a motiu esbrinar com es va desenvolupar l’acció d”Abraça  i enllaça el teu centre” que no va ser gens ben rebuda per la Conselleria d’Educació i en particular per part de la Direcció General de Planificació.

Sembla que el criteri seguit per la Direcció General de Planificació a l’hora d’anar als centres ha estat el d’haver sortit pels mitjans de comunicació. Centres com el CEIP Rafal Vell, CEIP Rafal Nou o l’IES Marratxí ja han rebut aquesta visita.

L’STEI ja va denunciar els intents intimidatoris per part de Delegació de Govern a la realització d’aquesta acció de protesta quan es el nostre sindicat va comunicar, sempre en temps i forma,  la realització de concentracions als centres educatius públics de les illes. L’STEI ja va denunciar la connivència que hi va haver entre l’esmentada Delegació de Govern i Govern de les Illes Balears, que varen posar totes les traves possibles a l’hora de permetre que un sector malmès pels continus retalls, per un deute molt elevat, i un avantprojecte de llei educativa molt lesiu per a l’ensenyament públic i en català manifestàs el seu descontent.

Des de l’STEI volem remarcar que la protesta dels centres educatius es va fer sempre fora de l’horari lectiu  i  complint tots els requisits que Delegació de Govern exigeix per a la realització de concentracions. Tan malament va caure aquesta acció que, recordem, fins i tot la guàrdia civil va visitar alguns centres educatius per esbrinar com es realitzaria la protesta.

Aquesta visita d’inspecció és un nou atac a la llibertat d’expressió que tanta por sembla que fa a la Conselleria. El que sembla no entendre la Conselleria d’Educació és que el col·lectiu de docents no es deixa intimidar per aquest tipus d’actuacions i que aquestes aconsegueixen generar més força, més cohesió i més unió entre tota la comunitat educativa com ja es va mostrar en la protesta d’”Abraça i enllaça el teu centre”.

Des de l’STEI exigim a la Conselleria d’Educació que dediqui els recursos d’inspecció a les necessitats que té el sistema educatiu i no a intentar intimidar i reprimir la llibertat d’expressió.

Aquest darrera actuació no fa més que confirmar, com ja vam denunciar des de l’STEI, que la nova ordre de selecció d’inspectors que ha presentat la Direcció General de Planificació, és un intent de convertir aquest cos en l’executor de les polítiques del govern Bauzà, en contra d’un ensenyament públic, de qualitat i en català.