L’STEI Intersindical guanya la primera sentència que reconeix 16 setmanes addicionals de permís a les famílies monoparentals

El sindicat demana al Govern de les Illes Balears que demostri el tarannà progressista i no recorri la sentència

Exigeix també al Govern de l’estat que faci els canvis legislatius necessaris per a evitar que aquests casos s’hagin de judicialitzar


La magistrada del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Palma ha dictat sentència mitjançant la qual es reconeix el dret a una família monoparental de gaudir de 16 setmanes addicionals, equiparant així els drets entre les famílies biparentals i monoparentals.

La sentència de 27 d'abril de 2022 dona resposta a la demanda interposada per una mestra d'un col·legi públic de Mallorca. Immaculada Alorda Parets, treballadora del CEIP Es Puig de Lloseta, que ha estat representada per la lletrada Maria del Mar Dalmau.

Ara, l’Administració té quinze dies per a recórrer la sentència. El sindicat propi de les Illes Balears demana al Govern que demostri el tarannà progressista, i que no recorri la sentència.

Igualment, l’STEI Intersindical exigeix al Govern de l’estat que eviti a les famílies monoparentals passar pel tràngol de la judicialització, i faci ja els canvis legislatius necessaris per a garantir 32 setmanes d’acompanyament familiar a tots els nadons, independentment del tipus de família que tenguin.

Ara Balears

Diario de Mallorca