Oposicions

Oposicions 2020. Aclariment en relació a l'ajornament de les oposicions

2 d'abril: Aclariment en relació a les oposicions

És important assenyalar que la decisió de suspendre les oposicions 2020 només és oficial quan es publica al BOIB.

Des de l'STEI, estam convinçuts que se suspendran les oposicions 2020 per dues raons: amb les circumstàncies actuals, la Conselleria NO TÉ CAPACITAT per organitzar les oposicions amb el calendari que tenia previst inicialment (abans de dia 16 d'abril s'ha de publicar la llista d'admesos!); alhora, la Conselleria també HA DESCARTAT fer-les amb el curs ja començat, més enllà de setembre.

L'únic dubte pendent, ara per ara, és si les places que s'havien de treure a oposició el 2020 -i que no s'hauran tret- s'afegiran íntegrament a l'oferta de places de les oposicions dels propers anys. S'ha creat un grup de treball de les distintes comunitats autònomes amb el ministeri per modificar -o no- la normativa que permetria aquesta acumulació. La conclusió no serà immediata però tanmateix no canvia el fet concret: ja és pràcticament impossible organitzar unes oposicions l'any 2020.

El neguit general ha estat causat per les declaracions de la Conselleria de supeditar l'ajornament de les oposicions a 2021 al fet que el ministeri ho autoritzi amb la totalitat de les places ofertades a la convocatòria actual.

Ànims a tots i totes!

27 de març: La Conselleria ajorna les oposicions 2020

En la Mesa Sectorial d'avui, la Conselleria ens ha anunciat la seva intenció d'ajornar les oposicions del 2020, sempre i quan es compti amb la garantia del Ministeri que les places no es perdin.

La posició de l'STEI ha estat ferma: la seguretat dels opositors i dels tribunals és innegociable.
Aquests dies l'STEI ha recollit les opinions dels docents per tots els canals disponibles i, a més a més, ha fet una enquesta en la qual han participat més de 3.500 persones. Els resultats han estat força clars: més del 75% de les respostes es decanten per ajornar les oposicions i acumular les places en front del prop de 25% de les respostes que es decantaven per mantenir les oposicions del 2020.

Continuam exigint allò que sempre demanam: cal avançar cap a un sistema selectiu més pedagògic, amb convocatòries anuals més estables i no tan massives i resoldre l'abús de la temporalitat dels interins, en especial al col·lectiu de llarga durada que ha patit la no convocatòria durant anys i que el TJUE considera abusiu.

Oposicions2020ResultatEnquestaPetit


Termini de sol·licituds suspès

Del 26 de febrer al 16 de març, ambdós inclosos

Previsió del termini restant de sol·licituds del 29 al 30 de març
- si no s'amplia l'estat d'emergència -

>> accés al tràmit >>


Vols rebre tota la informació de les oposicions al teu mòbil?
Apunta't al Connecta STEI

 

Llegeix més...

Temaris d'oposicions dels cossos docents

Necessites algun temari que no hi ha aquí? Envia'ns un Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Supòsits pràctics

Pàgina 1 de 11