En resposta a la temptativa del govern de l’estat d’impugnar la convocatòria d’oposicions docents

  • Des de l’STEI-i volem advertir que aquesta oferta de places d’ensenyament ja havia estat sotmesa als retalls que disposa una legislació emesa des del Govern de l’Estat.
  • Que aquesta temptativa d’impugnació i supressió representa una inadmissible ingerència de l’Administració de l’Estat respecte a les competències de les comunitats autònomes.
  • No és el mateix parlar d’una comunitat autònoma amb un volum d’interins proper al 25% com és el cas de la CAIB, que d’altres on els interins no arriben a la xifra del 8% que és la que l’estat considera desitjable.
  • Aquestes proves selectives no contribueixen a augmentar el gruix dels funcionaris docents, sinó que fonamentalment serveixen per garantir una major estabilitat de les plantilles dels centres, i per regularitzar la situació laboral i administrativa del professorat interí.
  • Per tot plegat l’STEI-i exigeix a la Conselleria d’Educació que mantingui la resolució de la convocatòria en els termes en què fou publicada i continuï endavant amb tot el procés. No fer-ho, suposaria un acte d’irresponsabilitat i d’absoluta manca de seriositat envers milers de persones que es sentirien estafades en veure frustrades les seves expectatives laborals; unes expectatives generades, recordem-ho, per la mateixa Conselleria d’Educació.