"Si sabés que el món s'ha d'acabar demà, així hi plantaria un arbre". Martin Luther King, Jr.

El Dia Mundial del Medi Ambient és un dels principals vehicles que les Nacions Unides utilitzen per fomentar la sensibilització mundial sobre el medi ambient i promoure l'atenció i acció política al respecte.

Els objectius són donar-li una cara humana als temes ambientals, motivar que les persones es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació, la qual garantirà que totes les nacions i persones gaudeixin d'un futur més pròsper i segur.

El Dia Mundial del Medi Ambient No és només un dia més.

Aquest dia ens demana a tots i totes que contribuïm a curar al nostre planeta malalt. Tot i que s'han fet considerables esforços i que s'han aconseguit importants progressos, encara persisteixen molts dels problemes que van afectar al nostre planeta al segle XX. Més que mai, hem d'adoptar les mesures necessàries per vetllar per a què el medi ambient segueixi sent un dels principals temes que es debatin al món.

El Dia Mundial del Medi Ambient és un esdeveniment en què participen tots els mitjans de difusió i que inspira milers de periodistes a escriure i informar, amb entusiasme i crítiques, sobre el medi ambient. És un esdeveniment visual, amb documentals a la televisió i exposicions fotogràfiques, i també un esdeveniment intel·lectual per als que organitzen seminaris, taules rodones i simposis, també per als que hi participen.

A molts països, aquest dia brinda l'oportunitat de signar o ratificar convenis internacionals i, en alguns casos, ha portat a la creació d'estructures governamentals permanents relatives a l'ordenació del medi ambient i de la planificació econòmica.

L'STEI com a sindicat ecologista també participa de la reflexió de cada un dels seus membres i com a intersindical quan a la necessitat de participar en projectes ambientalitzadors als llocs de treball i al nostre entorn. L'objectiu és aconseguir un model de societat sostenible.

arbre

Font imatge: oresinfo