El sindicat deplora que s’escorcollin despatxos en absència dels alts càrrecs i que es detinguin persones per raó d’ideologia

La deriva demofòbica de les institucions de l’Estat espanyol s’està convertint en la principal mancança de qualitat democràtica en l’interior de la Unió Europea.

Les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol tot vulnerant els drets més bàsics de defensa jurídica de les autoritats de la Generalitat de Catalunya no caben dins la Declaració universal dels drets humans del 1948.

L’STEI Intersindical denuncia que l’Estat espanyol, amb aquestes actuacions, persegueix la dissidència política. És intolerable que, al segle XXI dins l’Europa Occidental, es detinguin persones per raó d’ideologia.

En aquest context, l’STEI Intersindical, en el marc de la plataforma unitària Sindicats pel Referèndum (que aplega 15 organitzacions sindicals d’arreu de l’Estat), dóna suport a la determinació del poble del Principat de Catalunya, que té dret a decidir el seu futur.