plataformaPLURAL

La plataforma PLURAL, espai de castellanoparlants a favor de la política lingüística, ha anunciat que han obert una web perquè qui vulgui s'adhereixi al seu manifest.

Manifest PLURAL


PLURAL és format per persones amb arrelament social a l’illa, al marge de quin siguin els seus orígens familiars o el seu lloc de naixement. Sabem bé que la diversitat i el patrimoni d’aquesta terra és ric i les seves possibilitats múltiples.

PLURAL és una plataforma constituïda per ciutadans i ciutadanes d’origen divers. Estem davant d’un moment únic per aconseguir canvis estructurals, ja que les institucions illenques -tant els Consells com el Govern- estan liderades per governs progressistes. Per tant, tenim a sobre de la taula una oportunitat històrica per impulsar polítiques valentes, estructurals i de canvi.

PLURAL es preocupa per la instrumentalització política de la llengua per part de determinats sectors. Parlar castellà no ha de ser entès com una opció política. És igual quina sigui la teva llengua materna. El castellà no és patrimoni de la dreta. Dit d’una altra manera: volem la pau social en un tema que ja estava treballat i consensuat, ja que tenim el convenciment que la normalització lingüística és un tema de tots i de totes. No acceptem que ens donin lliçons en educació i sanitat els que van tancar escoles i privatitzar hospitals.

A PLURAL també ens preocupa el tracte fiscal que rebem. L’infrafinançament de la comunitat té conseqüències a tots els nivells. Estem a la cua de les inversions de l’estat. Fa temps que estem esperant un règim especial que compensi la nostra insularitat. L’escenari actual és que ens hem convertit en els pagans d’un sistema centralista que ens exigeix molt però dóna molt poc.

Per això hem constituït aquesta plataforma. Volem ser part activa a l’hora de construir una comunitat millor, més igualitària, més respectuosa, més justa i més equitativa.