Marxa per la llibertat del poble Sahrauí

poble sahaPETIT

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) organitza una Marxa simbòlica per la Llibertat del Poble Sahrauí que tendrà lloc el 19 de juny al Castell de Bellver. 

A la Marxa del Castell de Bellver es pot participar caminant (600 m) o corrent (5 km). L’inici serà a les 11 h a l’entrada de baix del Castell (carrer Camilo José Cela, 20) i culminarà a les 12 h a l’esplanada de la capella del Castell (que es troba a la meitat de les escales).

A l’arribada es llegirà un manifest de suport a la causa sahrauí i per tancar l’acte Marian Lush i els alumnes de cant de l'escola The Royal Factory Dance Academy oferiran una actuació. Cal destacar que es respectaran les mesures de seguretat i higiene en tot moment i que, per aquest motiu, cal dur l'aigua des de casa. 

La Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí està coordinada per la Plataforma Unida para la Liberación del Sahara Occidental (PULSO) i liderada per la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara, CEAS-SAHARA, (en la qual l’AAPSIB hi forma part). S’ha convocat en tot l'Estat espanyol amb l’objectiu de reivindicar i fer visible la lluita del poble sahrauí i, d’aquesta manera, conscienciar a la ciutadania de la situació d’emergència que viu aquesta població. Una situació que s’ha agreujat amb el reinici de la guerra al Sàhara Occidental, provocada per la ruptura de l’alto el foc per part de Marroc el passat 13 de novembre de 2020 a la bretxa il·legal del Guerguerat i la consegüent declaració de l’Estat de guerra per part del Front Polisario. A més, és molt preocupant la intensificació de les agressions perpetrades per les forces d’ocupació marroquines contra els i les sahrauís dels Territoris Ocupats durant els darrers mesos.

També podeu contribuir signant el manifest de suport a la Marxa que trobareu a la pàgina web: marchasaharaui.org/firmar/