Jornades política local des de la igualtat.

Els dies 1 i 2 d’octubre tengueren lloc a Palma les III Jornades de política local des de la igualtat amb l’assistència de sis persones de l’STEI-i.

Foren unes jornades molt profitoses pels temes que es tractaren i per les ponents.

Començaren amb AMELIA VALCARCEL, catedràtica de filosofia que va mostrar el procés de mundialització en el que estam immerses i les claus feministes a desenvolupar en un món global. 

Una taula rodona va permetre a ESPERANÇA BOSCH, directora de l’Oficina per a la igualtat de la UIB i a ANA DE MIGUEL, professora de filosofia moral de la Universitat Rey Juan Carlos, parlar sobre el feminisme com a eina de transformació social.

 

El tan polèmic tema de la prostitució, va ser tractat per MARIA ISABEL MONTAÑO, delegada de cultura de l’Ajuntament de Sevilla, mostrant el Pla d’aquesta ciutat per a l’eradicació de la prostitució.

L’economista MERTXE LARRAÑAGA, professora de la Universitat del País Basc, va analitzar la crisi actual i la manera com incideix sobre les dones en major mesura.

En l’ordre conceptual, VICTORIA SENDON , filòsofa i escriptora, presentà “El patriarcat i les seves trampes” desemmascarant la situació en la que vivim les dones d’equitat que no d’igualtat ja que tothom homes i dones, vivim i patim el mateix ordre patriarcal.

Les jornades acabaren amb LAURA SEARA, directora del Instituto de la mujer, que oferí els programes d’aquest Institut per  treballar diferents temes, des de formació de dones empresàries a programes per a dones en risc d’exclusió social.

 

Àngels Cardona

Responsable Secretaria de la dona de l’STEI-i

 

 

/cat/images/stories/dona/DSC08740.JPG