×

Error

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /imatges/Andalusia is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Jornades Organització Dones a Madrid

Set dones de l'STEI-i assistírem a les Jornades "Les polítiques públiques en l'actual context de crisi sistèmica i el seu efecte en les dones", que es varen fer a Madrid els dies 22 i 23 de març de 2012.

 

 {gallery}/imatges/Andalusia{/gallery}

JORNADES ORGANITZACIÓ DONES

Madrid, 22 i 23 de març 2012

 

Ponents: Mertxe Larrañaga, economista: “Anàlisi crítica i feminista de les polítiques que s’estan aplicant per sortir de la crisi sistèmica”.

Maria Pazos, economista i investigadora: “ Les polítiques fiscals des de la percepció de gènere”.

  Les conclusions que aquí es recullen parteixen de les ponències i debats mantinguts en el transcurs de les jornades, són conclusions que ens mostren la direcció en la qual, com a dones, sindicalistes i educadores, volem caminar.
És urgent:
- Construir una economia al servei de les persones no al servei del capital, una economia més humana.
- Buscar alternatives per sortir de la crisi que contemplin el repartiment del treball, un altre model de desenvolupament i de consum, que tingui en compte la sostenibilitat de la vida, que acabi amb la divisió sexual del treball i que transformi la societat perquè dones i homes siguin sustentadors i cuidadors en igualtat.
- Rebutjar totes les polítiques neoliberals perquè impliquen pèrdua de drets laborals,socials, individuals i ens empenyen a l'empobriment generalitzat, l'exclusió social i l'increment, cada vegada major, de les desigualtats de gènere
- Posar fre al poder de les finances amb mesures tant legislatives com a econòmiques: IRPF just, eliminació de paradisos fiscals, redistribució equitativa de la riquesa, impostos progressius.
- Incorporar els permisos per paternitat, maternitat , adopció: iguals, intransferibles i remunerats al cent per cent.
- Incorporar l'anàlisi de gènere, amb caràcter transversal, en el desenvolupament de totes les polítiques, de totes les lleis de totes les mesures i en tots els àmbits: educació, sanitat , els serveis socials, dependència etc.
- Implantar la coeducació en tots els nivells educatius, en el professorat i en les famílies com a única via per educar en igualtat.
- Incrementar la presència de les dones en els òrgans representatius i decisoris del nostre sindicat.
- Fomentar la contrainformació, atès que els mitjans de comunicació tradicionals han optat pel discurs a favor del poder i pensament dominant, hem de participar i crear xarxes d'informació independents.
- Com a agents socials, els sindicats tenim l'obligació de formar i informar, de crear consciència del que està passant en l'entorn en el qual habitam tant laboral com  social i econòmic.
- Desenvolupar la nostra labor sindical a favor  d'un altre model de  societat basat en valors de solidaritat i equitat.

EN IGUALTAT NO PODEM FER UN PAS ENRERE, NI EN L'ÀMBIT PÚBLIC NI EN EL PRIVAT. HEM DE RESISTIR PER AVANÇAR.