Taller sobre mutilació genital femenina


  • S'estima que més de 130 milions de dones, en 28 països de l'Àfrica subsahariana, han patit alguna forma de mutilació genital, i al voltant de 2 milions de nenes cada any estan en risc de ser sotmeses al ritual.

  • La pràctica tradicional de la MGF és un esdeveniment vital profundament arrelat en la cultura d'importants grups de dones africanes. En realitat, es tracta d'un ritus de pas dins del procés de socialització infantil, acompanyat per un complex entramat de simbolismes socials i religiosos que atorguen estatus, identitat ètnica i de gènere, així com reconeixement social i pertinença al grup.

* Kaplan Marcusan, A et al.

Las mutilaciones genitales femeninas: reflexiones para una intervención desde la atención primaria

 

Des d'Enginyeria Sense Fronteres Illes Balears et convidem a un cinefòrum en el que reflexionar sobre quins son els motius i les causes de la mutilació genital femenina.

Pensem que avui, adquirir una mirada crítica sobre quin és el seu impacte sobre les dones, i sobre com aquesta pràctica cultural forma part de la seva quotidianitat, és imprescindible per entendre quina és la dificultat a la que s'enfronten alhora de decidir quin és el dret al seu propi cos. Alhora també es presentaran diferents projectes d'actuació per a la formació de les dones que es veuen tradicionalment sotmeses a aquesta pràctica.

El taller compta amb una perspectiva pedagògica per tal que els seus continguts puguin ser també aplicats a les aules.

El cinefòrum serà conduït per Ana Mascaró, mediadora intercultural experta en Salut Sexual al Centre de Salut de Son Gotleu.

 

Us esperem dimecres dia 9 de maig a les 19h a Sala d'Actes del Col·legi Oficial d'Eginyers Industrials Superiors de les Illes Balears

C/Carles I, num. 2

 

!! Activitat totalment gratuïta

No cal inscripció.

 

 

Aquesta activitat es realitza amb el suport del Fons Mallorquí per la Solidaritat i la Cooperació.