Contra la violència de gènere

Aquest estiu supera amb escreix qualsevol malson. Un mes d’agost amb vuit dones assassinades, més les dones que estan en estat greu, més les violacions. Mentrestant el govern del PP continua dient que la violència cap a les dones ha baixat, no ho considera un problema important. Mentrestant ens assassinen la ministra de Sanitat ni es pronuncia ni compareix. Vergonya, vergonya i violència institucional!

 La secretaria de la dona de l’STEI INTERSINDICAL, comparteix el comunicat de la Coordinadora Feminista de València (de la qual forma part la Intersindical Valenciana) on es vol mostrar el rebuig davant l’agressió brutal i assassinat d’una altra dona, de la qual encara no sabem el nom,  de 45 anys,  a mans d’un home maltractador a l’Hospitalet (Barcelona), tan sols 24 hores després d’un altre feminicidi també a Barcelona i de l’intent d’assassinat ocorregut a Lugo, on un home ha disparat a Sonia, de 38 anys, que roman a l’hospital en estat greu.


Aquesta és la víctima número 47 en aquest rànquing macabre de feminicidis i que, desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques. Encara amb l’horror de l’assassinat d’ahir a El Campello, hui tenim notícia d’aquesta nova agressió i assassinat.
Aquest estiu estem assistint a execucions de dones mentrestant el Govern continua com si no passés res. Nosaltres no podem desconnectar d’aquesta realitat que supera en molt el pitjor dels malsons.


A més, recordem les víctimes d’agressions ingressades en institucions hospitalàries i la dona segrestada el passat 23 per la seva exparella i de la qual encara no sabem res. Com tampoc podem oblidar els casos de violència sexual que hem de patir les dones davant la mirada impassible del govern que es limita a donar recomanacions totalment sexistes i que fan recaure tota la responsabilitat sobre nosaltres.


Som les dones les que patim les agressions per part dels masclistes i des de les mateixes institucions que permeten injustícies contra nosaltres i mantenen a càrrecs públics que, mitjançant declaracions sexistes vergonyoses,  fan apologia de la violència masclista.


Mai no ens acostumarem a aquesta violència contra les dones que no s’atura ni minva. Mentrestant, el govern continua retallant en protecció i recursos assistencials, en prevenció i educació, en vida. Amaga les xifres per disfressar una realitat cruenta que ens supera.
La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat!

 

Exigim del govern de l’estat una urgent i immediata reunió per acabar amb aquest degoteig incessant d’assassinats de dones.

 

Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

NO més violència contra les dones!