L'STEI presenta el Calendari 2017 "Temps de dones, dones en el temps"

sandra2

 

Diari de Balears, 27 de gener 2016

Aquest dijous 26 de gener ha tengut lloc la presentació del Calendari 2017 'Temps de dones, dones en el temps. Creadores de canvis socials' al Centre Flassaders. El calendari l'edita cada any l’STEI conjuntament amb la resta de sindicats presents a la Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical i cerca substituir les efemèrides habituals per cites de dones o esdeveniments relacionats amb les lluites feministes.

Aquest any la temàtica central són les dones creadores de canvis socials. Així, 'Temps de dones, dones en el temps 2017' recull les aportacions de trenta-sis activistes pro drets de les dones. Cada mes està protagonitzat per tres dones i, com a mínim, una d’elles és natural d’algun dels territoris de la Confederación Intersindical.

Per exemple, el mes de febrer està dedicat a les sufragistes com Elizabeth Cady Stanton, una de les dones que va organitzar la primera convenció feminista a SENECA FALLS (1848) on es va signar la 'declaració de sentiments' comprometent-se a lluitar pel sufragi femení i els drets de les dones. El juliol, a les activistes ambientals com Berta Cáceres Flores, líder indígena lenca, feminista i activista fundadora del COPIHN per lluitar contra la privatització dels rius i els projectes de preses hidroelèctriques de privatització dels inversors internacionals. El novembre, a dones que lluiten contra la violència masclista com Cristina del Valle (Astúries) que dóna concerts per tot l'Estat i gran part del món, tant en solitari com amb la Plataforma de Dones Artistes Contra la Violència de Gènere.

Per parlar sobre la dona protagonista del nostre territori, Aurora Picornell Femenies, inclosa en el mes de juny, dedicat a les dones lluitadores pels drets laborals, van comptar amb la presència de David Ginard Ferón. L'historiador recentment ha escrit un llibre sobre ella, 'Aurora Picornell. 1912-1937. De la història al símbol'. Va explicar els fets més importants relacionats amb la seva infantesa, joventut, empresonament i mort. La fidelitat a les seves idees i la defensa de la igualtat de drets i de les persones treballadores la varen convertir en enemiga del Règim i va morir afusellada, juntament a les Roges del Molinar. Aquest any, el passat 7 de gener, s’ha commemorat els 80 anys del seu afusellament.

Al final del calendari s'inclou una proposta d'activitats per a cadascun dels mesos de l'any i per a cadascun dels nivells educatius, des d'infantil fins a batxillerat i persones adultes. Està disponible a les diferents seus del sindicat STEI i es pot consultar aquí.