28 de setembre dia d’acció global pels drets sexuals i reproductius i per la despenalització de l’avortament.

DECIDIM SOBRE LA NOSTRA SALUT, EL NOSTRE COS, LA NOSTRA VIDA SEXUAL. ELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS SÓN DRETS HUMANS.

El meu cosUn any més, la Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical i l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical se sumen al dia d'Acció Global per seguir exigint que es compleixin els drets que són inherents a tot ésser humà: el dret a la llibertat sexual, a l'autonomia, integritat i seguretat sexuals del cos, el dret a la privadesa sexual, el dret a l'equitat sense discriminacions de gènere, orientació sexual, raça, classe social, religió o limitació física. El dret al plaer i a l'expressió sexual emocional, el dret a la lliure decisió de contreure matrimoni, divorciar-se; a la presa de decisions reproductives lliures i sense coaccions, el dret a la informació, el dret a l'educació sexual integral, al de l'atenció de la salut sexual.

Venim d'uns anys en els quals, amb l'excusa de la crisi-estafa, els governs de torn han retallat pressupostos sanitaris públics i drets reproductius, que en aquests dies i malgrat la suposada recuperació econòmica, que només sembla que afecta a les xifres macroeconòmiques i no a la ciutadania, es van restituint amb comptagotes i només alguns d'ells.

Torna la sanitat universal i la reproducció assistida deixa de discriminar a dones lesbianes o fadrines. Però se segueix mantenint el copagament sanitari que dificulta l’anticoncepció, sent especialment difícil l'accés als dispositius intrauterins i implants anticonceptius que, com el preservatiu, no estan finançats pel Sistema Nacional de Salut. La píndola anticonceptiva o del dia després és difícil d'aconseguir per a les dones més joves, no només pel seu elevat cost, sinó també perquè moltes farmàcies segueixen negant-la per motius ideològics.

 

comunicat dona