1r de maig, Tornarem a trepitjar els carrers

 

Enguany, commemorem l'1 de Maig en circumstàncies excepcionals. La pandèmia del Covid 19 no ens permetrà sortir al carrer però continuarem lluitant pels nostres drets encara que sigui des de finestres, balcons i xarxes. 

Des del principi de la pandèmia hem estat les dones les que hem estat en la primera línia, combatent-la. Quan es parla de personal sanitari, de cura de majors, de neteja, de supermercats... s'està parlant d'una immensa majoria de dones. S'està parlant també de dones amb treballs precaris, temporals, mal pagats, ja que s'ocupen d'allò que sembla tan poc productiu per al capitalisme com és la vida. Elles se l’han jugat per a protegir la vida de tot el món. Aquestes setmanes hem vist que tot allò que semblava no tenir valor es convertia en essencial.

En aquesta crisi humanitària i no només econòmica, com així adverteixen moltes organitzacions del tercer sector, com les ONGs, les dones estam també en primera fila: empleades de la llar sense cap dret, les Kellys, dependentes, treball irregular des de casa...., moltes d'elles a més a càrrec de famílies monoparentals.

Si alguna cosa ha demostrat aquesta crisi és que uns serveis públics forts són imprescindibles i que ho seran encara més per a superar-la. No podem permetre tornar a les polítiques austericides de retallades que tant de mal han causat i continuen causant. No podem permetre que la classe treballadora torni a pagar el cost d'una crisi de la qual és la primera víctima. No podem permetre tampoc que s'invisibilitzi el paper i la situació de les dones en aquesta crisi. Hem de continuar lluitant i resistint.

A partir d'ara, res hauria de ser igual, perquè a més, davant de l'individualisme i la competitivitat que predica el capitalisme, són els valors que defensa el feminisme, la sororitat, la cooperació mútua, la cura de les persones, la comunitat, el que ens ha permès seguir endavant fins ara. I seguirem.

Cuidem-nos per a continuar resistint, per a continuar cuidant, per a continuar lluitant.

Tornarem a trepitjar els carrers!

 

 

 

Secretaria de la Dona STEI Intersindical i

Organització de Dones CI