Presentació de la campanya "Els drets dels infants han de ser iguals!"

 foto

L’STEI Intersindical ha presentat la campanya «Els drets dels infants han de ser iguals», que denuncia la discriminació que pateixen les famílies monoparentals a l’hora de gaudir dels permisos de naixement (o adopció) i de lactància. Aquesta campanya té el suport de l’Associació de Famílies Monoparentals de les Illes Balears (FAMOIB).

Amb les millores lesgislatives que s’han produït a partir de 2019, les famílies biparentals han aconseguit incrementar el temps que els progenitors passen amb les criatures. Aquestes millores, però, no han tengut en compte el cas de les famílies monoparentals.

Així, les criatures de famílies biparentals poden compartir amb seus progenitors dues hores diàries de permís de lactància. I trenta-dues setmanes de permís per naixement o adopció. En canvi, els fills de monoparentals només disposen d’una hora diària de permís de lactància i setze setmanes de permís per naixement o adopció.

Per això, l’STEI Intersindical demana al Govern de l’estat que promulgui un Reial decret llei per equiparar els drets de tots els tipus de famílies. Mentrestant, el sindicat ha anunciat una bateria de mesures per denunciar aquesta situació i aconseguir aquesta modificació legislativa.

Han participat en la roda de premsa Carme Gómez Cussó, de l’Associació de Famílies Monoparentals de les Illes Balears (FAMOIB), i Sandra Serra Teruel (secretària de la Dona de l’STEI Intersindical).

Podeu consultar el web de la campanya.