El silenci ens fa còmplices

Uneix-te a la campanya El silenci ens fa còmplices

«Trencant el silenci», «Homes contra la violència masclista» i «El silenci ens fa còmplices», són alguns dels lemes que  encapçalaran la Campanya Nacional d'Homes Trencant el Silenci per a denunciar que no es vol ser còmplice del masclisme i de la seva violència, que som homes i dones per la igualtat qui ens oposem a aquesta xacra que duu copejant cruament la nostra societat des de fa molts anys. Des de la humilitat de la nostra experiència, coneixem bé els paranys apresos com homes; com la que, una vegada que varem assumir que la violència de gènere és un problema dels homes, que és un problema "per a" les dones, però no un problema "de" les dones… ens sentim cridats a "solucionar" i tendim a creure que tenim totes les respostes sense adonar-nos que moltes dones duen anys en aquesta lluita abans que nosaltres. Quantes vegades hauran volgut dir-nos què cal fer i nosaltres no els hem tengut en compte? Per això, volem obrir un espai públic de reflexió per a la ciutadania, especialment per als homes, sobre què podem fer els homes contra la violència masclista.

  1. Fes-nos arribar les teves idees, comentaris, missatges…, teus o de qui et sembli, que aportin llum sobre el que els homes puguem fer per a acabar amb la violència masclista. Et prometem llegir-lo, llistar-lo, i fer un bon resum amb totes les opinions i propostes.
  2. Pots fer  la teva declaració personal contra la violència masclista: Ens falten frases, eslògans, reflexions personals breus… contra la violència masclista. Farem un mosaic amb totes elles i ho difondrem el pròxim 25 de novembre, dia internacional per a l'eradicació de la violència cap a les dones.
  3. Envia'ns una cita d'un autor home que defensi la Igualtat o condemni la violència de gènere. Saramago, Galeano, Agustín García Calvo, John Stuart Mill… segur que coneixes alguna cita d'un home igualitari.
  4. Col·loca en el teu blog o pàgina l'adhesiu que t'oferim, per a mostrar el teu total rebuig a la violència masclista. Si no tens un blog, també et pots manifestar de forma virtual en la secció de comentaris de la campanya en http://www.yogrito.com.
  5. Difon les Llistes de Correus i les webs dels Grups d'Homes per la Igualtat, perquè els homes trenquin la complicitat amb els maltractadors i violents, oferint els seus testimoniatges a través de http://sindominio.net/heterodòxia i dels enllaços a tots els blogs d'homes igualitaris que es poden trobar en la mateixa.