El 17 de maig, se celebren 27 anys de l'eliminació de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut.

Des del 2005, se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Lesbofòbia i Transfòbia. És a dir, contra l'odi cap a la diversitat afectiva i sexual i les múltiples identitats de gènere.

Encara que el 17 de maig de 1990 l'homosexualitat es va eliminar de la Classificació internacional de malalties de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), les relacions entre persones del mateix sexe se segueixen criminalitzant en 70 països, dels quals cinc encara apliquen la pena de mort als homosexuals.

Des de la Secretaria de la Dona de l’STEI INTERSINDICAL i l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical volem sumar-nos a la condemna de tot tipus de discriminació que són objecte les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals, transexuals i intersexuals. És per això, que avui reivindiquem la igualtat efectiva de drets jurídics i socials del col·lectiu LGTB+, així com el respecte total a l'orientació sexual i a la identitat de gènere de cada persona, i exigim la seva contemplació en l'àmbit educatiu i en els altres àmbits socials, com a reflex de la diversitat que cada persona té i de la pluralitat que els Estats tenen l'obligació de respectar i fer complir.

Volem a més resaltar el paper de l'educació en la formació del respecte a tots els éssers humans. Una educació de qualitat requereix que tots i cadascun dels centres escolars (alumnat, professorat i famílies) facin front a la discriminació lluitant contra els prejudicis i els estereotips de gènere, l'assetjament i l'assetjament escolar, inclòs el de caràcter homòfob.

Madrid, 17 de maig de 2017

Secretaria de la Dona STEI Intersindical i

Organización de Mujeres Confederación Intersindical

arco iris