Clica aquí per llegir el manifest

Un any més commemoram el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina i, un any més, milions de nines han sofert una de les pitjors violències que s'exerceix contra les dones. Nines que van des de la lactància fins a l'adolescència , a les que se'ls extirpa el clítoris, els llavis menors i majors, se'ls estreny l'obertura vaginal, se'ls raspa o cauteritza la zona genital, etc.

L'OMS calcula que unes 200 milions de nines i dones vives han estat víctimes d'aquesta violència. Cada any, tres milions més es troben en situació de risc de sofrir-la.

 La geografia de l'horror s'estén per Àfrica, Orient Mitjà i Àsia, però també per aquells països en els quals han migrat poblacions que practiquen la MGF. Es calcula que a Europa hi ha unes 500.000 dones que han sofert la MGF, i que cada any unes 180.000 estan en risc de sofrir-la. No obstant això, només existeixen lleis específiques en contra a Suècia i Gran Bretanya. En l'Estat Espanyol, només en alguns territoris existeixen programes de prevenció i detecció de risc per a les nines que pertanyem a famílies que procedeixen d'aquestes societats.
La MGF no té cap justificació mèdica, ni tampoc religiosa. Es practica en àmbits cristians, musulmans i animistes. Les presumptes raons que emparen aquesta "tradició" van des de la necessitat de l'acceptació social, de no ser diferent, fins a forçar a la dona a tenir una conducta sexual "acceptable": verge fins al matrimoni, fidel després de casar-se, etc.
La Mutilació Genital Femenina és una forma extrema de violència que exerceix la societat patriarcal per sotmetre a les dones. Dones que, no ho oblidem, sofreixen tota la seva vida les conseqüències físiques i psíquiques de la mutilació.
L’ Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical i la Secretaria de la Dona del sindicat STEI lluitam contra totes les formes de violència i discriminació contra les dones i per això avui, 6 de Febrer, Dia Internacional per la Tolerància Zero amb la MGF, volen unir-se a totes les veus que reivindiquen la seva abolició total.
6 de febrer de 2018
Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical
i Secretaria de la Dona STEI