Cabecera web 8M

Manifest

Palma
Concentració, 12h, a Cort
Manifestació, 19h, Plaça d'Espanya
Manacor
Concentració, 12h, Plaça de sa Bassa
Maó
Manifestació, 19h, Plaça de l'Esplanada
Eivissa
Manifestació, 18h, Parc de la Pau

Propostes didàctiques

L'STEI Intersindical, a instàncies de la seva Secretaria de la Dona, convoca vaga el dia 8 de Març, una vaga que va més enllà del terreny laboral, ja que convida a les dones a vindicar el seu paper en la societat deixant per un dia de ser cuidadores, consumidores i estudiants.

Davant l'èxit de la mobilització del 8M de 2017, coincidint amb l'Aturada Internacional de Dones prevista, des del moviment feminista s'ha treballat per arribar al 8M de 2018 amb una convocatòria de vaga general tant a nivell de consum, de cures, estudiantil i laboral. Ha estat un procés que ha durat gairebé un any, al llarg del que, s'han anat sumant més i més dones feministes que volen demostrar que sense elles el món s’atura. En tot l'Estat, s'han anat creant comissions per dinamitzar aquesta vaga.

En aquest context, la Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical, conjuntament amb l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical, com ja férem l'any passat, hem donat suport legal a totes aquelles dones que vulguin sumar-se a la vaga laboral. Per això, hem acordat convocar vaga de 24 hores el proper 8 de març per a totes les treballadores i els treballadors de l’Estat tant funcionaris com laborals de tots els sectors productius i tots els centres de treball.

La vaga convocada, d’un dia de durada, s'iniciarà el dia 8 de març a les 00:00 hores i finalitzarà a les 24 hores d'aquest dia

Els motius per a la vaga són infinits i, entre d’altres destaquen els següents:

  • La millora de les condicions laborals de les dones, com la fi de la escletxa salarial (sobre la que el president Rajoy va dir: “No nos metamos en eso”)
  • La promoció de la conciliació vida familiar i personal, mitjançant la inclusió en els Convenis Col·lectius de mesures de conciliació que millorin els drets mínims establerts en la normativa labora
  • La desaparició de la discriminació en l'accés a l'ocupació i la disminució de la taxa de l'atur de dones
  • La lluita efectiva contra les situacions d'assetjament sexual en l'àmbit laboral i la precarietat laboral
  • L’exigència d’elaborar i aplicar els plans d’igualtat i de què el Govern Estatal desenvolupi i arribi a un acord amb els grups de l’oposició, col·lectius feministes i agents socials, sobre un pacte d’Estat contra les violències masclistes.
  • Etc.

Les dones el 8 de març hem de sortir al carrer i aturar el món, en els diferents àmbits de la vida diària: la cura, el consum, l'educació i el treball. I per tant, animam a participar de les concentracions i manifestacions que es convoquin aquest dia per celebrar el Dia Internacional de la Dona.

L’STEI Intersindical farà arribar als centres educatius les seves propostes didàctiques adaptades als diferents cicles, des d’infantil a persones adultes per a treballar les desigualtats i problemes amb que se troben les dones i contra les que lluitam cada 8 de març.

També es convida a que els diferents centres educatius, en algun moment de la jornada laboral, facin una concentració de tot el personal en vaga, vindicant la igualtat de la dona i l’home, la fi de les violències masclistes... visibilitzant-ho d’alguna manera: minut de silenci, minut de renou, amb pancartes, performances, poemes, discursos... i involucrant, en la mesura del que sigui possible, a tot l’alumnat.