CONCENTRACIONS PALMA I EIVISSA 15-11-2023

L’STEI INTERSINDICAL participà a la concentració convocada a nivell estatal per reclamar la signatura del nou conveni estatal d’Educació Infantil, reivindicant la implementació d’un sou digne i d’unes condicions laborals més favorables.

premsa escoletes 15 11 23

Vegeu el comunicat

 

 

convenijust

NOVES MOBILITZACIONS PER LA SIGNATURA DEL CONVENI

 

L’STEI Intersindical fa temps que lluita per la dignificació de l’etapa 0-3.

L’etapa d’infantil és la més important per al desenvolupament positiu posterior dels infants i es tracta d’un personal que desenvolupa funcions educatives i afectives en favor del seu alumnat.

Els educadors i educadores d’infantil són un personal majoritàriament femení, amb titulacions superiors i que cobren el Salari Mínim Interprofessional.

Les escoletes estan regulades per una normativa de mínims obsoleta, amb plantilles insuficients i ràtios molt altes que caldria anar aproximant a les que proposa la Comissió Europea.

En canvi, des de l’STEI volem posar en valor l’existència d’un conveni de l’etapa 0-3 per a l’illa de Menorca que en el seu moment va proposar una millora de les condicions laborals i retributives de les persones treballadores.

Per tot això, des del sindicat STEI ens adherim a les mobilitzacions convocades pels sindicats estatals per al proper dia 15 de novembre.

 

BLOQUEJADES LES NEGOCIACIONS

Des de fa un any s’està negociant el XIII conveni d’educació infantil a nivell estatal. Aquest conveni ha entrat en un bloqueig que ha derivat en la convocatòria de mobilitzacions.

El sindicat STEI, d’àmbit exclusivament autonòmic, no és negociador d’aquest conveni estatal. Tot i així, la resta de sindicats ens han convidat a participar tant a la roda de premsa com a la convocatòria de mobilitzacions en atenció a la nostra representativitat autonòmica.

 

RODA DE PREMSA 19-06-2023

A la roda de premsa celebrada a la seu del sindicat UGT ha participat el responsable d’ensenyament privat de l’STEI, el qual ha reivindicat la negociació que es va dur a terme al seu moment per poder implementar un conveni a nivell de l’illa de Menorca, que tan avantatjós resulta per a les treballadores del sector. De fet, entre dues persones de la mateixa categoria al conveni estatal o al de Menorca hi pot haver una diferència salarial de més de tres mil euros anuals.

Aquí teniu el comunicat.

roda premsa infantil 190623

PROPOSTA DE MOBILITZACIONS

A tot l’estat: concentracions per al dia 22 de juny. Acte central enfront de la seu de la patronal ACADE.

 

A Balears: 22 de juny (18.00 hores) – concentració davant la seu de FEIPIME, Torre Mallorca, avingudes de Palma.

Dies 26 a 30 de juny (de les 9.00 a les 9.30 hores) - aturades parcials diàries.