logo la bressola

 

L’Ajuntament de Perpinyà no els deixa obrir un institut de secundària

L’STEI denuncia una nova agressió a la llengua catalana

L’STEI Intersindical expressa el seu suport absolut a les companyes i companys de la Bressola de la Catalunya nord, que han vist com l’ajuntament de Perpinyà no els deixa obrir l’institut de secundària que tenien projectat a la ciutat. Aquest col·legi-liceu havia de continuar l’ensenyament en català dels infants i joves d’aquest indret de l’estat francès.

L’Ajuntament de Perpinyà havia donat via lliure el passat mes d’abril perquè la Bressola adquirís l’edifici en què s’havia de fer l’institut; fins i tot a l’agost s’havia signat un compromís de compra. La decisió del consistori, en mans de l’extrema dreta, suposa un estroncament en el procés de normalització dels estudiants que han optat per un ensenyament en català.

Cal tenir present que, d’ençà de l’arribada de l’extrema dreta a la batlia de Perpinyà, s’ha fet desaparèixer qualsevol signe de catalanitat de la ciutat; com les quatre barres de l’escut i els cartells en català dels accessos al municipi.

L’STEI Intersindical considera que els poders públics han de ser justs, ponderats i han de donar seguretat jurídica a la ciutadania i a les seves entitats. I que qualsevol agressió a la llengua catalana, en tots els indrets del domini lingüístic, ha de ser denunciada.

Finalment expressa la seva solidaritat total amb la Bressola, una entitat que du tants d’anys de promoció i defensa del català a l’estat francès, malgrat tots els entrebancs.

Llegiu la notícia.

Signau el manifest de suport.

Volem tv