Divendres, 8 de maig, la presidenta del Consell de Mallorca va presentar als mitjans de comunicació el document Mallorca Reacciona, un pla de reactivació econòmica i social de Mallorca que destaca les prospostes que posarà en marxa la institucio per fer front a la situació social i econòmica generada per la pandèmia de la COVID-19 a Mallorca.

En una primer repàs, ens felicitam perquè pensam que una altra gestió del Consell de Mallorca és possible, amb mesures que l’aproparan a la ciutadania i a la resta d’empleats públics de les administracions locals. En aquesta línia, s’hi preveu la implantació de la finestreta única, la plataforma de formació digital o el pla de mobilitat sostenible.

Al document es posa per escrit l’objectiu de modernitzar l’Administració del Consell de Mallorca o de modificar-ne l’organització amb la intenció de donar resposta a les línies que gestionarà el personal: convocatòries, plans d’ajudes, línies de microcrèdits, de programació i de suport cultural; però les úniques actuacions en matèria de personal que hi trobam per donar-hi resposta són la mobilitat interna.

Des de l’STEI INTERSINDICAL consideram que s’hauran de dotar de nous mitjans humans i materials els serveis que assumeixen aquests encàrrecs, i negociar els canvis organitzatius que afectin el personal actual que gestiona línies relacionades amb l’economia, el turisme, la cultura o els serveis socials. Pensam que resulta imprescindible negociar l’increment de les plantilles dedicades a la informatització, l’assistència tècnica als municipis,el suport tècnic dels serveis socials municipals, i la gestió de la renda mínima d’inserció o l’atenció social a les persones, entre d’altres, o a la finestreta única.

Les actuals instal·lacions del Consell i de l’IMAS, prou saturades amb la gestió de les competències actuals, tampoc no són suficients, i per això, també reclamam que es prevegi la negociació de les línies d’actuació que acompanyin les actuals, com ara, la implantació definitiva d’eines de teletreball a disposició del personal i la disposició d’espais de finestreta única descentralitzada en els municipis de més de 15 mil habitants.

Restam a l’espera de conèixer les propostes definitives prèvies per al diàleg i la signatura del pacte social per a la reactivació de l’illa amb tots els agents que destaca el document.