Avui l’STEI Intersindical ha participat en la sessió del Ple del Consell de Mallorca per denunciar una modificació de la relació de llocs de treball (RLT) que afecta aproximadament un 20 % de la plantilla. Aquesta modificació s’ha tramitat amb poca transparència i mitjançant convocatòries extraordinàries i urgents de la Mesa Sectorial.

El canvi implicarà privatitzar part del Servei de Medicina Esportiva. La modificació de la RLT aprovada al Ple d’avui aprofita per rebaixar el nivell de català de diferents llocs de feina. Igualment, s’ha incrementat el nombre de llocs de lliure designació. Cal destacar la contradicció que suposa incrementar la despesa en llocs de confiança al mateix temps que no dedicar doblers a incrementar les dotacions de places públiques al Servei de Medicina Esportiva.

La portaveu de l’STEI Intersindical, Maria Antònia Ramis, ha denunciat que Funció Pública no ha tengut voluntat negociadora d’aquestes modificacions en cap moment. L’Administració no ha facilitat als sindicats tota la informació necessària per poder dur a terme una negociació amb totes les garanties democràtiques: manca de RLT nominades actualitzades, fitxes de modificacions de places, desglossament de l’estalvi de les amortitzacions i cost de la creació de noves places, balanç econòmic de capítol 1 derivat d’aquest canvis, catàleg de funcions actualitzat, etc.

Aquesta manera de fer no juga en benefici de la classe treballadora ni facilita espais democràtics per a la negociació col·lectiva. I és en aquest context que el sindicat s’ha vist obligat a explicar-ho al Ple del Consell.

Intervenció de Maria Antònia Ramis

Notícia a dBalears.cat

Notícia Arabalears.cat

Notícia a UH