Administració Local

L'STEI, amb el Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma en la reclamació de la carrera professional

 

WhatsApp Image 2024 05 30 at 10.02.01

 

Ahir, 30 de maig, la presidenta del Comitè d'Empresa i els delegats i delegades de l'STEI INTERSINDICAL al Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de Palma varen intervenir al Ple de l'Ajuntament de Palma per reclamar el pagament de la carrera professional, a la qual tenen dret després de més d'un any d'incompliments d'aquest equip de govern.

Continuarem lluitant per aconseguir millorar les condicions de feina de les treballadores de les escoletes municipals.

Llegiu el manifest complet aquí.

Membres dels STAS, dels quals forma part l'STEI, es reuneixen a Madrid amb la senadora i presidenta de la Comissió de Funció Pública del Senat del Grup Parlamentari Socialista

 

En el marc de la campanya de l'STEI per la jubilació parcial dels funcionaris i funcionàries i la recuperació de les pagues extres íntegres, i després de la concentració a Madrid davant el Ministeri de Treball que va tenir lloc el passat 22 de maig, una delegació en representació de la Confederació Intersindical es va reunir a Madrid ahir, 29 de maig, amb la senadora i presidenta de la Comissió de Funció Pública al Senat del Grup Parlamentari Socialista, la senyora Consol Cantenys.

La delegació de la Confederació Intersindical va traslladar a la senadora les reivindicacions laborals sobre la recuperació de les pagues extres íntegres, com es percebien abans de la crisi financera de 2008, i va proposar canvis en la normativa actual referents a la jubilació parcial per a funcionaris, per equiparar-los en drets al personal laboral de les administracions públiques.

A la reunió, també hi va assistir el senador per les Illes Balears, el senyor José Hila.

Llegiu la notícia completa aquí

Per la jubilació parcial dels funcionaris i per la recuperació de les pagues extres íntegres

concentracio madrid

 

Demà tindrà lloc una concentració a Madrid per defensar la jubilació parcial per a tot el funcionariat i la recuperació de les pagues extres íntegres, a la qual assistiran alguns dels nostres delegats del Consell de Mallorca, de l’IMAS, i dels ajuntaments de Palma i de Calvià.

Lloc - Paseo de la Castellana, 63 (Madrid)
Dia i hora - 22 de maig a les 12.30 h

Llegiu el contingut de les dues reivindicacions:

 

 

Reclamam la jubilació parcial per als funcionaris

(Aquí podeu consultar el díptic de la campanya que repartim pels centres de treball)


La Confederació Intersindical, de la qual forma part l’STEI Intersindical, va resoldre instar el Govern d’Espanya perquè reguli la jubilació parcial de les funcionàries i els funcionaris i l’equipari al personal laboral.

L'art. 67.4 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, de 12 d'abril de 2007, va reconèixer el dret de jubilació parcial dels funcionaris públics en establir que “procedirà la jubilació parcial, a sol·licitud de l'interessat, sempre que el funcionari reuneixi els requisits i condicions establerts en el Règim de Seguretat Social que li sigui aplicable”.

La publicació, però, del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, va eliminar de l’EBEP aquesta modalitat de jubilació per als funcionaris.

Les enquestes de població activa indiquen que el nombre d'empleats públics va créixer de manera important entre l'última meitat de la dècada dels 80 i la primera meitat dels 90. El resultat és que un nombre significatiu del funcionariat amb més de 60 anys i amb una mitjana de 40 anys de serveis no pot, actualment, accedir a la jubilació parcial, ni tampoc a la jubilació anticipada per la important pèrdua de poder adquisitiu que comporta.

Llegeix més...

L’STEI Intersindical demana una taula de diàleg per a afrontar problemes propis dels bombers del Consell Insular de Menorca

bombers
La setmana passada es va constituir la secció sindical de l’STEI Intersindical del Consell Insular de Menorca, amb una gran quantitat d’afiliats del Servei de Bombers de Menorca.

L'STEI Intersindical —en resposta a la forta unitat entorn aquesta qüestió— ha demanat una taula de diàleg per a afrontar els problemes propis del col·lectiu de bombers. Membres de la secció sindical de bombers del sindicat propi de les Illes Balears es varen reunir amb els responsables polítics del Consell Insular de Menorca i varen fer aquesta petició. L’equip de govern i l’STEI Intersindical estan a l'espera que els tècnics de l’Administració confirmin la creació d’aquesta taula.

El col·lectiu remarca les millores que el cap de servei de bombers ha promogut i que l'equip de govern actual ha fet possible, com la incorporació imminent de personal.

Actualment, els bombers de Menorca fan un esforç considerable per a mantenir la cobertura d'aquest servei essencial i han assumit —mitjançant el nou pla estratègic i la renovació del conveni amb els ajuntaments— funcions i serveis per a donar una millor de servei i la màxima qualitat a la ciutadania.

Cal recordar que prop del 50 % de la plantilla no és personal fix, i que el col·lectiu de bombers és —dins l’administració pròpia de Menorca— un dels més afectats per l’abús de temporalitat, que deixa la plantilla en condicions precàries.