La concentració d’ahir davant la seu institucional del president de l’IMAS, convocada conjuntament per les delegades i els delegats de l’STEI i d’USO, va servir per:
 

- Manifestar la nostra preocupació davant les actuacions de l’Administració que conclouran amb el cessament d’una dotzena de dones treballadores a mitjans del proper mes de gener.

- Fer palès que gran part de les persones cessades no formen part de les noves borses que les oposicions han generat, fet que les deixarà en una especial situació de precarietat.

- Denunciar que no s’hagi valorat acordar un pla d’estabilitat en l’ocupació específic per a les persones que siguin cessades. 

- Declarar que, en les circumstàncies actuals, forçar persones a abandonar el món laboral, desprès d’anys d’experiència, i més quan es tracta de dones amb edats compreses entre els 45 i els 60 anys, és d’alguna manera violència institucional, i això va en el sentit contrari a l’acord que proposam per a l’estabilitat de les persones.

- Demostrar que, en l’execució d’aquesta oferta pública 2016-2017, iniciada amb càlculs que no valoraven quines eren les vacants no ocupades o quines tenien titular o ocupant que s’havia acabat de jubilar o que hi estava apunt, l'Administració cercava acumular places de les categories que pensa que són prioritàries, sense consens amb la part social. Aquestes acumulacions, que agrupen l'oferta pública en algunes categories, han acabat generant cessaments de persones que duen períodes significatius de feina a l’IMAS.

- Reclamar un acord de suspensió per un any dels procediments que puguin conduir a cessar personal interí, mentre es defineix el possible nou marc legislatiu que, en matèria de funció pública i per resoldre la situació de milers d’interins víctimes d’abús de temporalitat, es debat en el Senat aquests darrers dies.

 

Recull de notícies:

La notícia a IB3

La notícia al Diario de Mallorca