Avui els sindicats USO i STEI Intersindical han reunit dos centenars de persones davant les seus del Consell de Mallorca i l’IMAS per a reivindicar l’estabilitat del personal interí en abús de temporalitat.

Després de la concentració davant la seu de l’IMAS, el president d’aquest organisme s’ha reunit amb una delegació dels dos sindicats convocants. El responsable de l’IMAS ha baixat del despatx per a explicar als mitjans de comunicació i al personal concentrat la seva posició sobre aquesta qüestió.

Javier de Juan ha explicat que confia que el contingut del Reial decret llei que s’ha validat al Congrés canviï quan es tramiti el Projecte de llei a les Corts Generals. De Juan ha dit que confia que la nova llei contingui “com a mínim” els acords pactats al Congrés. El director de l’IMAS ha manifestat la seva preferència pel sistema de concurs de mèrits, i ha manifestat la seva estranyesa sobre el termini de deu anys per als processos de consolidació.

L’STEI Intersindical considera que la inestabilitat política del govern de Pedro Sánchez constitueix una bona oportunitat per a trencar l’oligopoli sindical de les tres grans forces espanyoles que pacten amb tots els governs espanyols mesures cada cop més nocives per al personal que fa feina a les administracions públiques. Per això, el sindicat propi de les Illes Balears demana que la solució que s’adopti tengui en compte la realitat de les persones en abús de temporalitat. El procediment pel qual opta l’STEI Intersindical és el concurs de mèrits que preveuen els articles 61.6 i 61.7 de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

Foto mani IMAS