Avui, dia 11 de maig, ha tingut lloc la darrera sessió de la Mesa de Negociació de les Administracions Públiques, en què s’ha aprovat finalment el document que estableix els criteris que han de regir els processos d’estabilització que regula la Llei 20/2021.

Fins al darrer moment, l’Administració ha inclòs propostes que li ha fet el sindicat propi de les Illes Balears, entre les quals cal destacar la demanda que es posin els mitjans necessaris i serveis de suport perquè el personal, sobretot de les categories inferiors, pugui presentar la documentació amb garanties d’èxit, ja que molts no disposen de certificats digitals ni estan acostumats a relacionar-se telemàticament amb les administracions; igualment, hem aconseguit que s’allargui el termini de presentació d’al·legacions a la llista provisional, que passa de tres a cinc dies.

L’STEI Intersindical ha donat el suport a l’aprovació de l’acord i el valora globalment de manera positiva, tot i que pensam que és un acord millorable. 

En aquest sentit, recordam que el nostre sindicat va demanar, entre d’altres, que els exàmens del procediment de concurs oposició no fossin eliminatoris. L’acord finalment estableix que sí que seran eliminatoris, tot i que la nota de tall serà un 3,5.  L’STEI ha remarcat que seria suficient un 2,5, però l’Administració no ha recollit la proposta.

Finalment, volem manifestar que l’STEI Intersindical ha demanat que també es valoràs l’experiència en subgrups immediatament superiors i en qualsevol altre subgrup en totes les administracions, aspecte que finalment s’ha recollit a l’acord únicament per a personal de Serveis Generals de CAIB.

Podeu consultar la informació resumida de l'acord i els barems aquí.