1.-MESA SOCIAL DE CONCERTADA

S’informa que durant el mes de setembre es va reunir la mesa social de concertada, amb presència de patronals i sindicats de concertada; entre altres acords, es va elaborar un escrit dirigit al conseller Martí March, per  demanar una reunió urgent de la mesa de concertada.

delegats 06 10 22 1

 

2.- NEGOCIACIONS AMB CONSELLERIA

Dia 4 d’octubre es va reunir la mesa de concertada amb la presència del conseller per exposar una primera proposta, que vol esser un document de partida per a un futur acord marc per al sector concertat. L’administració explica que l’any 2019, degut a la situació econòmica, es va haver d’interrompre l’execució de l’Acord, del qual queden pendents d’aplicació algunes mesures, com són:

a. Completar l’equiparació retributiva amb el professorat de l’educació pública, sense tenir en compte l’antiguitat ni els sexennis, per a algunes categories professionals respecte de les quals l’equiparació encara no s’ha completat.

b. Completar la reducció a 23 hores lectives del professorat de secundària amb jornades parcials, mitjançant l’adequació de les taules salarials.

c. Completar la negociació dels imports i calendari d’aplicació dels sexennis 2n, 3r, 4t i 5è.

 

La Conselleria presenta les següents propostes per a un acord marc per a la concertada:

1. Increment retributiu any 2023: es farà en els mateixos termes que s’acordin a la mesa de funció pública per als empleats públics.

2. Inici de l’abonament de la paga de 25 anys d’antiguitat per al professorat jubilat que hagi meritat el cobrament, amb la calendarització que s’acordi, i de la qual s’hauran de descomptar els imports cobrats en concepte de sexennis, que tendran la consideració de pagament a compte de la paga de 25 anys (gener 2023).

3. Acord 2016:

a) completar equiparació retributiva (setembre 2023)

b) completar reducció 23 h secundària (setembre 2023)

c) inici pagament 2n sexenni (setembre 2025)

d) inici pagament 3r sexenni (setembre 2026)

e) negociació de la calendarització i import dels sexennis 4t i 5è

4. Revisió del mòdul de despeses de funcionament dels centres:

a) increment del mòdul de despeses de funcionament dels centres concertats en un 20% respecte del pressupost de 2022 en 5 anys, que incorpora els increments que eventualment es puguin aprovar en els pressupostos generals de l’estat durant aquest període, a partir de gener de 2023.

b) l’increment del mòdul d’altres despeses s’haurà de repercutir per part dels centres en la mateixa mesura en el CRIB del personal d’administració i serveis (PAS).

5. Completar concertació orientació a EI/EP (gener / setembre 2023).

6. Nou Acord jubilacions parcials (gener 2024).

7. Acord de recol·locació del professorat de concertada a partir del curs 2023-24.

8. Acord de reducció de ràtios a partir del curs 2023-24.

9. Reconeixement com a centres d’atenció preferent de determinats centres privats concertats a partir del curs 2023-24.

Es negociaran conjuntament tots els punts, tot i que si no s’aconsegueix un acord global abans de 30 de novembre de 2022, els punts 7 i 8 es podran desvincular de la resta i continuar la seva negociació a part. L’aplicació d’aquestes propostes estarà sotmesa en tot cas a la disponibilitat pressupostària en cada exercici pressupostari.

 

3. APLICACIÓ DE LA LOMLOE

L’STEI ha traslladat a l’administració el malestar que alguns companys ens han fet arribar per culpa de l’aplicació de la nova llei, especialment pel que fa als criteris d’avaluació.

La Conselleria, després de les nostres demandes, explica en què consisteix la nova proposta de flexibilització:

  1. Es reitera que l’ús de l’eina d’avaluació és voluntari per als centres per decisió del claustre de professorat en els centres públics. Els centres que no la facin servir tenen fins al mes de juny per completar la seva proposta pedagògica.
  2. Els centres educatius disposen de dos terminis per decidir si fan servir l’eina d’avaluació del GestIB (de forma oficial o en mode de prova) i, en aquest cas, per introduir la proposta pedagògica:
    - Primer termini: fins al 31 d’octubre de 2022.
    - Segon termini: entre l’1 i el 31 de gener de 2023. En aquest moment també es podran fer modificacions de la proposta pedagògica.
  1. Les qualificacions en qualsevol cas seran editables a final de curs.

 

4. ACREDITACIÓ DE LA COMPETÈNCIA DIGITAL DOCENT EN EL MOU MARC DE REFERÈNCIA EN COMPETÈNCIES DIGITALS

Ha arribat als centres a través del GestIB una informació sobre la necessitat d’acreditar la competència digital dels docents. Aquesta ve acompanyada d’una oferta de cursos per a les persones docents.

delegats 06 10 22 2

Per poder plantejar dubtes o realitzar consultes, la Conselleria posa a l’abast dels centres i de les persones docents tots aquests mitjans.

  • (https://ibsteam.caib.es)
  • IBSTEAM (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - 871 00 2610
  • Servei de Tecnologies de la Informació a l’Educació (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) 971 17 78 00 (ext. 62024).

La Conselleria ens ha fet arribar una convocatòria per dia 17 d’octubre per parlar sobre aquesta matèria.