En la reunió de 17 d'octubre de 2023 de la comissió de l’Acord de Millora 2023 per a l’ensenyament concertat s'han tractat els punts següents:

EQUIPARACIÓ RETRIBUTIVA

Aquest punt ja està assolit, segons els criteris signats. Ja estam equiparats amb el personal de la pública sense tenir en compte l’antiguitat.

A més, tal com marquen els Pressupostos Generals de l’Estat, rebrem un increment del 0’5% amb efectes de gener de 2023 a les nostres nòmines al mateix temps que a la pública.

 

REDUCCIÓ A 23 HORES LECTIVES A SECUNDÀRIA

S’ha dut a terme sense cap incidència als centres.

 

PAGA DE 25 ANYS

Es començaran a pagar el 2024 només a persones ja jubilades, o amb incapacitat definitiva o difuntes. Amb l’ordre que marca el text de l’acord:

1.- XIV conveni d’educació especial, 2.- VI conveni de concertada, 3.- XV conveni d’educació especial i 4.- VII conveni de concertada. Dins cada conveni, es pagarà segons data de naixement.

La partida disposada és d’uns vuit-cents desset mil euros. Totes les sol·licituds que segons l’ordre de prelació no es puguin incloure dins el pagament de 2024 sortiran com a denegades per a aquest exercici.

Les sol·licituds, amb el format que properament publicarà la Conselleria, es podran presentar del mes de novembre al mes de febrer de 2024, hi haurà el prescriptiu període d’al·legacions i resolucions i es començarà a fer el pagament entre abril i juny de 2024.

Es farà una doble sol·licitud al centre i a la Conselleria.

 

SEXENNIS

Respecte de les sol·licituds, la Conselleria informa que la resolució definitiva sortirà la propera setmana, quan les nòmines ja estan tancades; per tant, els nous sexennis es reflectiran a la nòmina de novembre amb efectes retroactius de setembre.

L’STEI havia demanat que es tengués en compte l’antiguitat i la formació efectuades a educació infantil abans que es concertàs aquest nivell. L’administració diu que això no és possible.

 

MÒDULS DESPESES DE FUNCIONAMENT

Es venen pagant puntualment amb l’increment que marca el redactat de l’acord signat. Es recorda que el personal complementari dels centres d’educació especial també ha de tenir l’increment del 10’5% al seu CRIB.

El PAS dels centres concertats ja cobra els 137,02€ de CRIB.

 

JUBILACIÓ PARCIAL

Possiblement l’acord de jubilacions parcials per a persones nascudes el 1962 i 1963 es signi abans d’acabar el 2023.

 

ACORD DE RECOL·LOCACIÓ

Segons la Conselleria, aquest punt està bloquejat perquè les patronals de moment no estan obertes a un acord de recol·locació en cas que qualque centre perdi el concert d’aules.

 

CENTRES D’ATENCIÓ PREFERENT

La Conselleria vol aplicar els mateixos criteris i també la mateixa dotació extraordinària de recursos per als centres concertats que vegin reconeguda aquesta condició tant a la xarxa concertada com a la pública. Es posa com a fita el curs 2023-24.

 

DOTACIÓ ECONÒMICA ALS CENTRES PER A.T.E.

Properament es farà una valoració de conjunt de les despeses que suposa el pagament de les nòmines, de l’antiguitat i la seguretat social de les ATEs per a què en cap cas els centres no hagin d’afegir cap quantitat.