La Conselleria d’Educació convoca totes les entitats socials de l’ensenyament públic i concertat per informar que volen començar a fer feina per desburocratitzar tant els centres educatius com l’administració.

Segons el conseller d’Educació, s’han d’evitar el processos redundants i fomentar la digitalització amb la finalitat de reduir formularis i documentació que es requereixen i crear una finestra única per a la gestió de tràmits per tal de reduir la càrrega burocràtica dels directors acadèmics, docents i administradors.

Gradualment s’aniran aprovant mesures a nivell general de Govern. S’ha d’analitzar el que és directament d’Educació i tot allò que està compartit amb altres conselleries, com per exemple, la de Sanitat o la de Benestar Social. S’han d’analitzar quines eines telemàtiques es podem fer servir per poder facilitar la vida dels treballadors de l’àmbit educatiu.

Tots el presents a la reunió han estat d’acord amb les idees presentades i han donat suport a totes les iniciatives. Es crearan comissions tècniques per àrees per poder posar idees en comú i cercar solucions . No hem de tenir por a fer canvis. S’espera notar l’efecte d’aquests canvis a partir del pròxim any acadèmic.

Els director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, afirma que aquests canvis afectaran positivament docents i equips directius. Es crearan 3 comissions diferents: la mesa sectorial d’ensenyament públic, la mesa sectorial d’ensenyament concertat i la de directors. Les conclusions a les quals arribin aquestes meses es posaran en comú per analitzar la seva viabilitat.

Es plantegen una sèrie de canvis profunds, com són:

- la implantació de sistemes de gestió escolar eficients

- el desenvolupament de noves pedagogies

- no repetir tasques administratives ni tràmits

- fer aportacions per millorar el Gestib

- formar i capacitar el personal per a què la seva tasca no sigui tan feixuga

- flexibilitzar normatives

- simplificar l’avaluació

- facilitar la comunicació amb l'administració

- fer partícips a les famílies

- avaluar els processos que volem anar simplificant.

Totes aquestes accions aportaran una sèrie de beneficis tals com la millora de la qualitat educativa (ja que els docents es podran enfocar més a la seva tasca principal), augment de la motivació, satisfacció de les famílies i l’optimització dels recursos.