L’STEI ha reclamat a la Conselleria que les ofertes d’oposicions han de ser compatibles amb la continuïtat laboral del professorat interí

A la Mesa Sectorial de dia 27 de setembre de 2017, en la qual la Conselleria ens ha fet arribar la seva proposta provisional de places per a l’any 2018, l’STEI Intersindical ha reclamat que l’oferta d’ocupació pública sigui compatible amb la renovació d’un nou Pacte d’estabilitat per al professorat interí; ja que l’Acord subscrit entre el Ministeri d’Hisenda i els sindicats UGT, CCOO i CSI·F no garanteix la continuïtat laboral dels docents interins.

Per altra banda, en l’àmbit estatal, l’STEI Intersindical, a través de la Confederació d’STEs, continua reclamant al Ministeri d’Educació la negociació d’un sistema d’accés que doni garanties de continuïtat al professorat interí: ja sigui amb la implantació de l’accés diferenciat, o amb l’aplicació de l’article 61.6 de l’Estatut de l’Empleat Públic, que preveu per llei la fórmula del concurs de mèrits.

Des de l’STEI Intersindical consideram que, en l’àmbit de negociació estatal, com a mínim s’hauria de modificar el Reial Decret 276/2007 que regula l’accés a la funció docent; en qüestions com una valoració molt més adequada i a l’alça de l’experiència docent, i perquè la fase d’oposició no sigui eliminatòria i tots els aspirants puguin arribar al concurs de mèrits.

Coordinació entre Administracions i mateix requisit lingüístic

A la Mesa Sectorial d’avui també hem sol·licitat la coordinació de les distintes Administracions de l’àmbit del domini lingüístic català a l’hora d’elaborar les seves propostes d’oferta pública d’ocupació, així com l’exigència del mateix requisit lingüístic per a les oposicions que el que es demana per a l’accés a les llistes d’interinitats.

Protesta de l’STEI per la manca de negociació

Davant la protesta de l’STEI Intersindical, a la qual s’han afegit la resta de sindicats, que ha retret al conseller que avui presentàs la llista de places com a definitiva sense que hi hagi hagut cap pas previ de negociació en l’àmbit de la Mesa Sectorial, Martí March ha matisat que era una proposta i que, fins al proper dia 3 d’octubre, es poden fer arribar a la Conselleria les al·legacions que es considerin pertinents. Amb posterioritat a aquesta data, es convocarà una nova Mesa Sectorial en què s’aprovarà l’oferta ja definitiva.

Revisió de les incidències de les oposicions d’aquest estiu

També a petició de l’STEI, el conseller s’ha compromès a convocar una Mesa tècnica per analitzar les oposicions d’enguany, en què s’adjudicaren un 70% de les places convocades, i les distintes incidències que s’hi varen produir, amb la corresponent presentació de recursos.

Pacte d’Estabilitat i futures ofertes d’oposicions

Finalment, el conseller s’ha compromès a convocar una propera Mesa Sectorial amb l’objectiu de negociar mesures d’estabilitat per al professorat interí i per a establir una calendarització de les ofertes d’ocupació per als anys 2019 i 2020.

 

Secretaria d'Ensenyament Públic