L'STEI-i davant la cancel·lació del cicle formatiu de l’IES Josep Miquel Guàrdia

El passat 26/10/09 el cicle formatiu de grau mitjà de comerç de  l’IES Josep Miquel Guàrdia va ser tancat sobtadament.

Des del sindicat majoritari de l’ensenyament a les Illes Balears volem manifestar el nostre desacord amb la manera en què s’ha duit a terme el tancament del citat cicle formatiu.

Pensam que, a un mes i mig del començament del curs escolar, no es pot tancar un cicle formatiu que ja ha començat amb les classes lectives.

Així mateix, si bé el nombre d’alumnes és deficitari, el tancament del cicle s’havia d’haver fet abans del començament de curs per part dels alumnes.

Considerem que la manera en què s’ha tractat aquest assumpte és una falta de respecte envers l’equip directiu, el professorat i cap els alumnes matriculats que, degut a les circumstàncies, estaran obligats a continuar els seus estudis en una altra  especialitat que potser no sigui del seu grat.

Volem reivindicar que Menorca, amb tan sols vuit cicles formatius de grau superior i dotze de grau mitjà,  és deficitària quant a oferta formativa de formació professional del sistema educatiu, o bé el ventall de possibilitats que s’ofereix no s’adapta a les demandes i necessitats reals.

Aprofitem per manifestar la nostra adhesió a la carta de protesta del claustre de l’IES Josep Miquel Guàrdia, publicada en premsa el proppassat cap de setmana.

 

STEI-i Menorca