L’STEI-i dóna suport a la coordinadora d’APIMAs de Marratxí en la reclamació de l’IES Sant Marçal

L’STEI-i dóna suport a la coordinadora d’APIMAs de Marratxí en la reclamació d’una partida pressupostària per a la construcció de l’IES Sant Marçal

Des de l’STEI-i ja hem denunciat reiteradament la situació de precarietat en què es troben molts de centres d’ensenyament públic de les Illes Balears. Aquesta precarietat és especialment preocupant en el cas de dèficit d’infraestructures.

Els pressupost de la Comunitat Autònoma no contempla cap partida per a la construcció de l’IES Sant Marçal quan la seva provisionalitat fa del tot necessària la seva execució.

L’IES Sant Marçal va ser creat davant la impossibilitat de l’IES Marratxí d’assumir tot l’alumnat del municipi. A l´hora de posar-lo en funcionament s´havia previst en el seu inici amb aules modulars devora on s´ha de construir el nou institut, després la ubicació va passar a un espai cedit per l’Ajuntament de Santa Maria a l’antiga escola.

El fet que no s´hagi creat aquesta partida per l’any 2012 fa preveure una situació caòtica en breu quan aquesta ubicació provisional quedi totalment saturada.

Des de l’STEI-i denunciam que quan el pressupost de manera global a la nostra comunitat ha augmentat un 8,58% respecte del 2010, la partida d’educació baixi un 6,7%.

Des de l’STEI-i volem donar suport a la Concentració de dia 20 de desembre per exigir la partida pressupostària adient per a la construcció de l’IES Sant Marçal i exigim que s’adoptin les mesures oportunes per poder oferir una educació pública de qualitat per als nostres infants i joves.

 

Palma, 20 de desembre de 2011