L’STEI Intersindical denuncia la repressió i la violència en el Perú

Més de mig centenar de manifestants han estat assassinats

L’STEI Intersindical expressa la seva preocupació pel que fa a la situació institucional i política del Perú i condemna amb tota la fermesa la repressió desfermada pel Govern d’aquest país, en resposta a les mobilitzacions populars que reclamen mesures per a superar la crisi actual.



Des del passat 7 de desembre, en què Dina Boluarte va assumir la presidència de la República després de la destitució de Pedro Castillo, que continua en règim de presó preventiva per ordre del Poder Judicial, més de mig centenar de manifestants han estat assassinats i centenars d’ells ferits o empresonats.

A més, aquests darrers dies i amb una vulneració clara de l’autonomia de la Universidad Nacional Mayor de San Marcos, la més antiga d’Amèrica i la més prestigiosa del Perú, es va envair la seva seu per a desallotjar els manifestants que s’hi havien concentrat.

L’STEI Intersindical reitera la seva crida a les autoritats i forces de seguretat peruanes perquè respectin els drets humans, amb la inclusió del dret a la manifestació pacífica, i facilitin una solució política dialogada a la crisi plantejada.

També reclama a les autoritats europees, estatals i de la comunitat autònoma que romanguin atentes davant aquesta situació tan greu i actuïn en conseqüència segons les normes del dret internacional i compromís democràtic.