L’STEI Intersindical dona suport a l’actitud dels estudiants universitaris en favor del poble palestí

La Comissió Executiva de l’STEI Intersindical expressa la solidaritat i admiració al col•lectiu d’estudiants de les universitats de l’estat espanyol i de l’àmbit internacional que duen a terme protestes i acampades en suport al poble palestí i de condemna a l’ens sionista d’Israel pel genocidi contra el poble palestí. Com diuen els estudiants: Aquestes protestes demostren una vegada més que la comunitat universitària és activa, crítica i està compromesa.

El sindicat ha defensat sempre que els entorns educatius han de ser espais de crítica, reflexió i de construcció de la solidaritat Una part important dels estudiants ha demostrat un cop més el compromís amb la transformació social i la denúncia de les injustícies. I a partir d’aquesta responsabilitat, ha sortit a denunciar el genocidi televisat contra el poble palestí. Una solidaritat que es castiga i es reprimeix a llocs com Argentina o França

L’STEI Intersindical reclama que l’anunci recent de la Conferència de rectors i rectores d’universitats espanyoles de “revisar i suspendre els acords de col•laboració amb universitats i centres d’investigació israelians que no hagin expressat un compromís ferm amb la pau i el compliment del dret internacional” no sigui una simple declaració d’intencions o un joc de paraules amb què rentar la cara a les institucions acadèmiques en què se sosté el règim d’apartheid israelià.

Cal exigir el cessament d’operacions israelianes i emmarcar-ho dins el context actual d’un genocidi que ha costat, només els darrers mesos, la vida de més de 33.000 persones. Prou genocidi a Palestina.

Visca la lluita del poble palestí!