Els docents s’organitzen amb els seus representants sindicals

Centenars de persones han assistit a les assemblees convocades per l’STEI-i a totes les illes per tractar els retalls anunciats pel Govern del PP. S’ha analitzat l’Acord de Govern que suspèn el nomenament de nous interins fins el desembre de 2012.

L’Administració ens ha dit que fa comptes respectar els interins de pacte i els que tenen una vacant per un any. Els que fan substitucions i els que estan pendents de contractació són el col·lectiu que es pot veure més directament afectat. Anuncien que cobriran només les substitucions d’un mes als centres d’una línia. Volen llevar la contractació mínima de dos mesos del cos de mestres. Als centres de secundària seran els departaments que s’organitzaran per cobrir les baixes dels seus companys.

Aquest fet, juntament amb l’anunci de l’augment d’hores lectives dins el cos de secundària no només afecta al col·lectiu d’interins. Augmentar dues hores lectives al professorat de secundària pot suposar que no es contractin 500 professors interins durant el curs següent. El personal docent veurà com les seves condicions de treball empitjoren. Serà difícil fer desdoblaments, atendre alumnes amb NESE, donar atenció individualitzada, augmentaran les ràtios, el professorat, funcionari interí o funcionari de carrera, haurà d’assumir les substitucions que l’administració no cobreixi. També poden empitjorar les condicions d’escolarització per a l’alumnat, la qual cosa afectarà les famílies. Tota la comunitat educativa ha de prendre consciència del que està passant per actuar units.

Pel que fa a una possible nova retallada de sou, no podem obviar que l’Acord contempla la supressió del complement de productivitat i de les hores extres o els seus equivalents en cas del personal docent.

Davant aquests fets, les persones assistents a les assemblees varen acordar una sèrie de propostes i actuacions:

  • Reactivar les assemblees de treballadors als centres. S’han de convocar reunions als centres per analitzar la situació, prendre’n consciència i fer propostes d’actuacions.
  • Elaborar un calendari de mobilitzacions en 15 dies, o 30 dies màxim, a partir de les propostes sorgides de les assemblees a centres. Fer-les arribar a la Junta de personal docent, als representants de tots els docents elegits democràticament. Es proposen des de tancaments als centres de treball, aturs parcials, retenció de l’avaluació trimestral, assemblees amb els pares i mares dins els centres i fora de l’horari lectiu... fins a les vagues d’un dia o la vaga indefinida.
  • Fer una xarxa de professorat per estar tots, sindicats i professorat, ben comunicats.
  • Cercar una resposta des de la unitat sindical i articular les vostres propostes a través de la junta de personal docent.
  • Com a primers actes ja es contemplen una concentració “Per un treball digne” el proper 6 d’octubre i una convocatòria de la Junta de Personal Docent no Universitari de totes les illes dia 7 d’octubre.
  • Activar la campanya AQUÍ FALTA UN PROFESSOR perquè tothom comuniqui a l’STEI-i les baixes que es produeixin als centres i que estiguin pendents de substituir. Així mateix, prepararem una carta model per a l’associació de pares i mares per omplir amb la informació de la baixa que es farà arribar a la Conselleria i als mitjans de comunicació, i una targeta amb l’adreça de la Conselleria perquè els pares i mares puguin dirigir-se a la Conselleria per demanar explicacions.
  • S’ha parlat també de penjar pancartes als centres, ben visibles, per fer prendre consciència als pares i mares i vianants de la situació que es viu als centres i de la defensa que farem del manteniment de la qualitat del servei públic d’educació.

El professorat està indignat amb aquestes mesures que ha pres el govern del PP i s’organitzarà amb els seus representants sindicals per materialitzar la protesta i emprendre accions contundents perquè aquests retalls no es produeixin i no perjudiquin el servei públic d’educació, les condicions d’escolarització de l’alumnat i les condicions laborals del professorat.