L'STEI-i no accepta la suspensió de la contractació d'interins i interines docents

L’STEI-i recorda al Govern de les Illes Balears que les mesures fiscals progressives s’han de començar a aplicar a les capes de població amb més ingressos

Dia 11 d’octubre, a les 12.00h, s’ha celebrat la Mesa Sectorial d’Educació (MSE) on l’Administració educativa ha presentat les mesures del seu pla de restriccions, tal com estableix l’Acord de govern que preveu la suspensió de la contractació de funcionaris interins fins el desembre de 2012.

Entre les mesures proposades hi figura la de cobrir només les baixes o substitucions de més de 30 dies als centres educatius. Fins ara oficialment s’havien de cobrir els permisos, baixes o llicències de 15 dies, tot i que per diferents motius moltes vegades no es cobrien. Tampoc no es cobriran les reduccions d’un terç de jornada.

També marca que es deixaran de pagar els dos mesos d’estiu a les persones funcionàries interines que no disposin d’una vacant de tot el curs. Als funcionaris interins que fan substitucions, només se’ls pagarà la part proporcional de les vacances i de la paga extraordinària.

Aquesta mesura podria afectar, segons previsions fetes damunt els nombres de professorat del curs anterior, unes 600 persones. L’Administració preveu un estalvi de 3 milions d’euros, ja que, els interins que només han fet substitucions, deixarien de cobrar dos mesos a l’estiu i la part proporcional de la paga extraordinària.

L’STEI-i, no està d’acord en cap d’aquestes mesures i a la MSE celebrada avui, ha recordat, a l’administració i al Govern de les Illes Balears, que les mesures fiscals progressives s’han de començar a aplicar a les capes de població amb més ingressos per tal de poder continuar dotant el servei públic d’educació dels efectius que necessita per combatre el fracàs escolar i mantenir la qualitat que fins ara ha gaudit el servei públic d’ensenyament.

L’STEI-i cercarà la unitat sindical i convocarà amb la resta de sindicats que hi estiguin d’acord, una mobilització de tota la comunitat educativa per defensar el manteniment de la qualitat de l’ensenyament públic.

No estam d’acord que els retalls caiguin damunt el col·lectiu d’interins amb unes condicions laborals més febles i que disposen d’una contractació més precària, ni tampoc que es redueixin efectius dins l’escola pública, cosa que pot repercutir en el normal desenvolupament de les activitats, en el seguiment del procés d’ensenyament–aprenentatge i en l’acompanyament que fa el professorat a les famílies en el procés educatiu dels seus fills.