L’STEI-i denuncia que les retallades afecten cada vegada més la bona qualitat de l’educació

Els retalls que el Govern de les Illes Balears aplica en el camp de l’educació, lluny d’aturar-se, cobren cada vegada més força i afecten els distints sectors que hi fan feina. Al llarg de la darrera setmana, per exemple, va sortir publicada al BOIB una resolució per la qual se suspenen els ajuts que el professorat tenia dret a percebre per a les activitats de formació permanent que havia realitzat. Si aquesta és la manera amb què la Conselleria incentiva la formació dels seus mestres, en comptes d’anar envant reculam a marxes forçades.

Per altra banda, des de l’STEI-i també volem denunciar la situació agònica i d’autèntic escanyament econòmic que pateixen els centres docents de les Illes Balears, que no han rebut cap tipus de partida econòmica per al seu funcionament des del passat mes de maig. A hores d’ara, els centres han de fer mans i mànigues per poder afrontar els pagaments i les despeses de funcionament, i alguns es poden veure obligats a haver de recórrer als ingressos percebuts per finalitats específiques, o al fons de les associacions de mares i pares.

Amb situacions com les abans descrites, en lloc de transitar les promeses “autopistes de l’educació” del senyor Bauzá, hem de recórrer camins de cabra, plens de pedres i intransitables, i sense els mitjans mínims per a poder tirar endavant.  

Per tot el que s’ha exposat, demanam una rectificació immediata i que se solucioni la situació de desaventatge que pateixen els centres docents i el professorat afectat per la suspensió dels acords econòmics.