Pressuposts 2012: 55 milions d'euros manco destinats a l'educació

L’aprovació dels pressuposts de 2012 són un atemptat contra l’ensenyament amb 55 milions d’euros manco destinats a educació.

/cat/images/stories/Sindicat/projecte.png

Avui el Consell de Govern ha aprovat el Projecte de Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al 2012 que, en el cas de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, suposa una reducció de 55 milions d’euros. Es tracta d’un flagrant incompliment de les promeses electorals del Partit Popular i de les declaracions del President de la Comunitat Autònoma, en el seu discurs d’investidura, quan va parlar de les autopistes de l’educació, que sembla que es converteixen en carreteres de segon ordre.

Aquests pressuposts degradaran la qualitat del sistema públic d’ensenyament i, en general, de l’ensenyament.

Des de l’STEI-i ens oposarem a les polítiques de retallades que suposen aquests pressuposts: reducció de plantilles amb l’acomiadament de professorat interí, manca de recursos per a l’atenció a la diversitat...

Amb la seva aprovació s’impossibilita qualsevol pacte social per l’educació perquè, com és possible fer front a les taxes d’abandonament i fracàs escolar amb una reducció pressupostària? Com és possible que l’educació sigui una prioritat política amb aquests pressuposts?

Esperem que en la tramitació parlamentària d’aquests pressuposts no es concreti aquest gran atemptat contra l’ensenyament com a inversió de futur que és, i no despesa.

Palma, 31 d’octubre de 2011