L’STEI-i dóna suport a la vaga del moviment estudiantil del pròxim 17 de novembre

L’STEI-i dóna suport a la jornada de vaga i de lluita que han convocat les assemblees estudiantils de secundària i de la universitat per al dijous 17 de novembre sota el lema "Per l'ensenyament públic i de qualitat!"

El Sindicat comparteix les reivindicacions del moviment estudiantil i de les organitzacions que convoquen la vaga. Una vaga que té com a reivindicacions, entre d'altres, manifestar el rebuig a:

  • L'aplicació de l'Espai Europeu Superior a les universitats a través de l'anomenada Estratègia Universitat 2015 que suposa un procés de privatització.
  • L'augment de les taxes universitàries respecte de les del darrer curs, per damunt de la previsió de l'IPC.
  • Les retallades a la universitat pública per manca d'un correcte finançament per part del Govern de les Illes Balears (PP) que té altres prioritats com és el pagament del deute i no l’educació.

A més, tota aquesta política contrària als estudiants es fa en un context econòmic i social de retallades i de pèrdua de drets entre les treballadores i treballadors i, especialment, entre la gent jove. Un exemple a casa nostra és que el 50% de les persones joves es troben desocupades.

La reducció progressiva de l’aportació del Govern autonòmic per al 2012significa una manca de quasi 14 milions d’euros respecte del 2010 i de quasi 4 milions respecte del 2011.

Per tot això l’STEI-i ha decidit mostrar el seu suport i solidaritat a la lluita del moviment estudiantil i de les seves organitzacions a l'ensenyament públic i de qualitat en tots els nivells educatius i anima el conjunt de la comunitat educativa i la societat de les Illes Balears a sumar-se a les mobilitzacions convocades i a construir un ample moviment social d'oposició a les polítiques neoliberals que es duen a terme, també en el sector educatiu.

 

16 de novembre de 2011