La Junta de personal es concentra per la qualitat de l'ensenyament públic


  En nom dels sindicats STEI-i, FETE-UGT, ANPE i FE-CCOO, presents a la Junta de personal docent no universitari de les Illes Balears (JPDnU) us vull donar les gràcies per haver-vos adherit al manifest NI UNA PASSA ENRERE, pel manteniment de la qualitat de l’ensenyament públic, que avui, els membres de la Junta de Personal hem fet arribar al president i al conseller d’educació del Govern de les Illes Balears a la seu del govern, al Consolat de la Mar. També s’ha fet el mateix acte de lliurament dels manifests i la llista de centres adherits a les Pitiüses i a Menorca, a les respectives delegacions d’educació de les seves seus territorials.

S’hi han adherit més de 200 CENTRES públics, d’infantil i primària, de secundària, centres d’adults, Escoles oficials d’idiomes, camps d’aprenentatge, Equips d’orientació educativa, Equips d’atenció primerenca, escoles d’art, Conservatoris,  Assemblea de mestres i professors en català, Associació de directors de primària, Moviments de renovació pedagògica i també algunes AMIPAs d’alguns centres. Si algun centre o entitat s’hi vol adherir, encara ho pot fer. Ens ha d’enviar la seva adhesió per correu electrònic.

Aquesta ha estat la darrera de les accions que, aquest primer trimestre del curs 2011-2012, ha duit a terme la Junta. Avui a la roda de premsa s’ha fet especial menció a la necessitat que els centres disposin de les partides pressupostades ordinàries per pagar, llum, aigua, materials per als tallers de formació professional, fotocòpies... Ajudes per a l’alumnat per a menjadors, llibres de text, transport escolar, professorat per a poder dur a terme l’atenció a la diversitat i l’atenció a les necessitats als alumnes i a les seves famílies. Una bona orientació personal, educativa i acadèmica és imprescindible per assolir uns bons nivells d’èxit escolar. El nostre sistema educatiu ha de disposar dels recursos  necessaris perquè tots els infants i joves de les Illes Balears puguin assolir una titulació acadèmica bàsica.

Durant el segon trimestre passarem per tots els centres per estructurar propostes de millora i mesures de pressió perquè el govern de les Illes Balears destini els recursos necessaris a l’ensenyament públic que és el que garanteix el dret a l’educació en igualtat de condicions per a tota la població.

Moltes gràcies a tot i a totes!

M. Antònia Font

Presidenta de la JPDnU

Retall de premsa Ultima Hora

Retall de premsa Diario de Mallorca