Mesa sectorial 13 de juny de 2012. Decret llei 1 de juny: efectes de les retallades a l'ambit docent

L'STEI ha comunicat a la D.G. Recursos Humans que els centres de Mallorca han donat el seu suport majoritari a la petició de dimissió del Conseller Rafel Bosch i de tot el seu equip d’acord amb la proposta recollida pels sindicats a l’assemblea de docents del 5 de juny.

L'STEI ha denunciat el seu rebuig més ferm a les retallades aparegudes al BOIB d'1 de juny. Moltes d’elles no han estat comunicades als representants del professorat.
Des de l’STEI s’ha intentat minimitzar la seva aplicació al col·lectiu de docent:

  • El BOIB diu que per al curs 2012-2013 els interins acabaran a 30 de juny. La Direcció General de Recursos Humans ha assegurat que els interins de pacte i els que triïn una vacant cobraran l’estiu tot i que el BOIB no ho contempli,
  • L’ampliació de la jornada laboral a 37.5 hores no afecta a la permanència al centre.
  • No es reconeixeran nous sexennis. No es deixaran de cobrar els que ja estan reconeguts. No es tocaran la resta de complements.
  • No es cobriran en cap cas les dues primeres setmanes de qualsevol substitució, independentment de la seva durada. Això se suma a la normativa que diu que en cap cas se cobriran les substitucions inferiors a un mes.
  • El tractament de les baixes (no cobrar els primers 3 dies, cobrar el 60% del 4 al 20 i el 70% del 21 endavant) afecta als funcionaris que tenen el règim de la seguretat social; és a dir, funcionariat interí i opositors 2011. De moment, no afecta als funcionaris que tenen règim MUFACE.
  • La D.G. de Recursos Humans s’ha compromès a dur a mesa la Relació de Llocs de Treball que s'imposarà a l'àmbit docent .

Algunes d’aquestes retallades, tot i que el BOIB diu que s’han d’aplicar a partir de l'1 de juny, no es començaran a aplicar fins el mes de juliol.

Resum Decret Llei 1 de juny

Més informació