L'STEI presenta un recurs de reposició contra la posada en marxa del pla d'educació plurilingüe

A la darrera Mesa Sectorial celebrada ahir, el director general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Onofre Ferrer, va presentar el Pla Pilot d'Educació Plurilingüe i la convocatòria de selecció de centres participants per al curs 2012-2013.

L'STEI considera inadmissible que la Conselleria dugui a terme aquesta política de “fets consumats” a l'hora d'elaborar normativa que toca molts aspectes que afecten la vida dels centres, els seus projectes lingüístics i, en darrer terme, les condicions laborals del professorat. Una normativa que es du als àmbits de negociació un cop ja ha estat publicada al BOIB, i quan les possibilitats de fer-hi qualsevol tipus d'aportació o esmena ja són del tot impossibles. A més, aquesta resolució altera d'una manera molt greu les condicions professionals, laborals i organitzatives dels centres docents.

El Pla Pilot, per altra banda, suposa una modificació del pes de cada una de les llengües en el currículum escolar, amb la reducció de la presència de la llengua catalana i l'augment significatiu de la llengua castellana. Consideram que és una manera encoberta d'afegir més hores de castellà dins l'horari lectiu de l'alumnat, mentre per part de la Conselleria se'ns diu que l'assoliment de les competències en castellà i en anglès és insuficient, una dada que en cap cas apareix recollida en el darrer informe de l'Avaluació de diagnòstic 2010-2011, que s'ha fet recentment als alumnes de quart de primària; ben aviat, el contrari.

Tampoc s'entén que la Conselleria disposi, ara, de la partida suficient per a contractar, per exemple, auxiliars de conversa per a engegar aquest Pla Pilot, quan encara hi ha un deute pendent tan gran amb els centres, o amb altres professionals als quals se'ls deuen dietes, quilometratge, o altres conceptes de pagaments diversos. També ens genera molts dubtes la manera com es farà la selecció del professorat que impartirà les seves matèries en llengua anglesa dins aquest Pla Pilot, un punt fosc que allunya el seu accés a la tasca docent fora dels marcs de transparència i control habituals.

L'STEI Intersindical  reclama de la Conselleria els informes preceptius i que, en un termini màxim de 30 dies, passi a dictar nova resolució per la qual deixi sense efecte la recorreguda amb la presentació d'aquest recurs.

Volem fer saber a l'opinió pública, també, que al llarg del dia d'avui una representació de l'STEI Intersindical i de l'Assemblea de Mestres i Professors en Català fan arribar al Parlament europeu una “Denuncia vulneració dels drets de la comunitat lingüística catalana a les illes Balears per part del Govern autonòmic” per les polítiques que el Govern de José Ramón Bauzá du a a terme contra la presència de la llengua catalana a la Funció Pública, i a molts altres àmbits de la nostra societat.