Una passa més en la demolició de la qualitat del sistema educatiu: ara toca als CEPs

Dins l'extens reguitzell de mesures que el Govern de José Ramón Bauzá ha pres en contra de la bona qualitat del nostre sistema educatiu, ara els ha arribat el torn als centres de professorat de les Illes Balears. En el Decret llei que es va publicar el passat 1 de juny ja es contemplava que els assessors dels CEP havien de cessar en data de 31 d'agost de 2012.

En el BOIB del passat 14 de juny es publicava la convocatòria, en comissió de serveis, de places d'assessors de formació permanent als CEP, amb els nous requisits que apareixien en el Decret llei de dia 1 de juny (acreditar els coneixements d'una llengua estrangera equivalent al nivell B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües, i acreditar 100 hores de formació en les tecnologies de la informació i la comunicació).

Tal com podem observar en aquest BOIB de dia 14 de juny, el nombre total d'assessors es redueix més d'un 50%. Les tisores del tàndem Bauzá-Bosch no troben la manera de poder assaciar el seu afany depredador, immersos en una cursa embogida cap a la reducció de la despesa en el capítol de personal. Com a exemple, en presentam algunes dades: en totes les illes queda un assessor d'educació infantil i un assessor de formació professional, al CEP de Palma. Als centres de professorat de Menorca, Eivissa, Inca i Manacor queden amb la següent plantilla: un assessor de primària, un de secundària, un de llengua estrangera i un de tecnologia de la informació i la comunicació.

No cal que afegim més llenya al foc de la nostra indignació i del rebuig frontal d'aquesta i de tantes altres propostes del projecte d'”autopistes de l'educació” que el senyor Bauzá havia dissenyat per a les nostres illes si assolia el Govern, la terra promesa de les seves ànsies de poder. Amb la reducció de personal que patirem, amb unes aules estibades, amb tot el desgavell que han provocat amb la lliure elecció de llengua, amb la minva de recursos per a atendre la diversitat i amb l'afebliment de les possibilitats de formació permanent que patirà el professorat de les Illes Balears, no hi ha cap dubte que el curs que se'ns presenta serà agònic i reclamarà de tots els professional un esforç molt gran per oferir un ensenyament digne, a pesar de tots els entrebancs que fins ara ha posat el Govern del Partit Popular.

 

Palma, 19 de juny de 2012