Destitució de 17 inspectors: la Conselleria torna a actuar al marge dels àmbits de negociació

No hi ha paraules per a descriure la sensació de perplexitat, consternació i estupor amb què el sector educatiu de les Illes Balears ha començat la jornada d’avui, quan s’ha incorporat als centres escolars, en els darrers dies d’un curs que ha estat marcat per l’allau de retalls que s’han patit en tots els sentits. La darrera pedra en el camí sense sentit i sense cap rumb amb què el President Bauzá vol dissenyar les seves autopistes de l’educació ha estat la destitució fulminant de 17 dels 28 inspectors del cos d’Inspecció Educativa. Una nova fita en una ruta erràtica, mancada del més mínim esperit de diàleg, amb un pas marcat a cop de decret, i que té contra les cordes un sistema educatiu que comença a patir una anorèxia alarmant.

Aquesta nova “passada per la pedra” d’un de tants agents del món educatiu s’ha d’afegir a tot un seguit de sectors de la comunitat educativa que han patit les envestides del Govern que presideix el senyor Bauzá, des de l’inici d’aquest malaurat curs escolar: programes de suport, mesures i professionals per a atendre la diversitat, iniciatives d’intervenció socioeducativa, membres del Consell Escolar, assessors de formació permanent dels CEP, professionals dels equips d’orientació, plantilles dels centres, professorat interí, fons per al programa de reutilització de llibres, etc..

Tot un panorama de mesures de reducció de la inversió educativa i de retalls que dibuixen una perspectiva per al proper curs que el professorat dels centres i les associacions de pares i mares veuen que serà molt costa amunt.

Des de l’STEI-Intersindical volem denunciar, una vegada més, la manera d’actuar de la Conselleria, que pren decisions al marge dels àmbits de negociació pertinent, com és la Mesa Sectorial d’Educació. Una decisió que ha estat presa, pot ser casual o no, després de la reunió que el President Bauzá va mantenir amb el seu equip de Govern per fer balanç del primer any de legislatura, on es va mostrar molt descontent amb certs aspectes de la tasca educativa.

També volem expressar, des de l’STEI-Intersindical, el nostre desig de comptar amb un cos d’Inspecció autònom, amb voluntat de fer d’assessor de la comunitat educativa, i que no estigui supeditat a cap tipus de direcció ideològica per part de l’administració, amb una aplicació acurada de la normativa.

 

Palma, 22 de juny