Els sindicats abandonen la mesa sectorial d’educació i convoquen mobilitzacions

Els sindicats STEI Intersindical, FETE-UGT, ANPE i FE-CCOO abandonen la mesa sectorial d’educació i convoquen mobilitzacions

Tot just després d’haver-se tractat el punt primer de l’ordre del dia de la Mesa Sectorial d’Educació d’avui, tots els sindicats, amb representació a la Junta de Personal Docent no Universitari, han decidit abandonar la reunió amb els representants de la Conselleria.

La directora general de Planificació i centres els ha proposat ajornar fins a divendres la qüestió de les quotes de professorat per al curs 2012-2013, en una sessió dedicada de manera íntegra a aquesta qüestió. Quan els sindicats han sabut que aquesta propera reunió seria una mesa purament informativa, sense cap marge de maniobra per a la negociació, i amb la dotació de plantilles ja tancada, han decidit abandonar la reunió i exigir un veritable procés negociador.

Aquesta és una mostra més de la manca de diàleg de la Conselleria d’Educació que és incapaç d’explorar les més petites vies d’entesa i de recerca del consens amb els representants del professorat, que aplica la normativa a cop de decret sense cap tipus de comunicació prèvia, i que, en aquestes alçades de curs, ha trencat tots els ponts de diàleg possibles.

Ara més que mai cal una rectificació per part de la Conselleria d'Educació i que es recuperi el marc de negociació, del tot malmès per la manca de diàleg i la falta de voluntat negociadora. S’ha repetit massa vegades que la conselleria informa els mitjans de comunicació, o altres col·lectius docents, abans de negociar amb els representants legítims tot el que afecta les condicions laborals del professorat.

Ens preocupa molt la negociació dels criteris per elaborar les quotes dels centres ja que això afectarà la plantilla del professorat als centres educatius públics. El conseller ha parlat d’un 5% de reducció de professorat, que afectarà el col·lectiu de persones interines. Els sindicats, però, hem constatat que la reducció supera el 10%. Si el nombre d’alumnat és similar al del curs anterior o fins i tot superior, exigim que es mantingui el mateix nombre de professorat. No volem que l’Administració generi atur entre el col·lectiu docent.

Els sindicats presents a la Junta hem acordat també convocar mobilitzacions durant el mes de juliol i vaga durant el mes de setembre, a l’inici de curs. Cercarem el consens de la comunitat educativa, pares, mares i alumnat, per mantenir la unitat d’acció per defensar la feina del col·lectiu docent i la qualitat de l’ensenyament públic.

 

Palma, 26 de juny de 2012