La pressió sindical aconsegueix restablir 400 llocs de feina a l'àmbit docent

Amb la mesa de dia 12 de juliol, la Conselleria d’Educació ha restablert la via de diàleg i negociació amb els sindicats presents a la mesa sectorial.

La xifra que manejava inicialment la Direcció General de Planificació i Centres en el moment de l’elaboració de quotes suposava una reducció de 1000 llocs de feina.

La pressió sindical conjunta (STEI, FETE-UGT, ANPE i FE-CCOO) ha aconseguit que no es concretin mesures tant greus com les següents:

  • Desplaçaments de funcionaris de carrera (increment de la quota en 75 docents).
  • Disminució de la jornada lectiva de l’alumnat de secundària de 32 a 30 hores.
  • Que l'augment de la jornada laboral de 35 a 37.5 hores setmanals no es computi a les hores de permanència en el centre.
Tot això ha fet que l’informe presentat a la Mesa Sectorial d’avui, dijous 12 de juliol, parlàs d’una xifra inferior, de 735.5 places, que afecta majoritàriament als cos de secundària.

Fruit de la negociació de la mesa tenim una xifra de reducció de llocs de feina encara menor, que passa de les 735.5 a 600 places.

Passar de la pèrdua dels 1000 llocs de feina inicials a 600, és una passa endavant; però clarament insuficient.

La voluntat de l’STEI Intersindical és restablir les quotes que es tenien al curs 2011-2012, i en aquest sentit seguirem fent feina.

Des del moment en què se’ns elimina la paga extraordinària de Nadal, l’argument del Conseller sobre reduccions de quotes obligatòries pel manteniment de salaris dels docent deixa de tenir sentit. Davant aquest fet, l’STEI Intersindical ha reivindicat que les partides pressupostàries destinada a l’esmentada paga, reverteixi dins l’àmbit docent amb un augment de quota  que ens dugui a les xifres del curs passat. En cap cas podem acceptar un doble càstig, salarial i de reducció de plantilla.

La Conselleria ha acceptat obrir una via de negociació en aquest sentit, en tenir concrecions sobre l’aplicació d’aquesta mesura anunciada, entre d’altres, pel govern estatal dimecres dia 11 de juliol.

La Conselleria s’ha compromès a seguir negociant un augment de les quotes, així com a donar una informació acurada sobre les reduccions patides a cada centre que, en casos com els de les illes d’Eivissa i Formentera són molt altes.

Així mateix, s’ha aturat la integració dels EAPs dins els EOEps i s'ha de tractar una revisió de les seves quotes.

Per tot plegat, no aturarem les mobilitzacions. Degut als darrers anuncis de brutals retalls, consideram oportú traslladar la concentració prevista per dia 16 de juliol a les 11'00h del matí davant la conselleria d'educació, a la propera manifestació que es celebrarà dia 19 de juliol i sumar-mos així a la resta de col·lectius afectats.